İslam Memiş araba alacakları uyardı: Balon fiyatlar patlayacak ve yüzde 20 civarında gerileme olacak

Ekonomist İslam Memiş, döviz kurları, kripto para, ikinci el otomobil piyasası ve yeni yatırım araçlarına dair öngörülerini SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e anlattı.

Ekonomist İslam Memiş, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında döviz kurları ve kripto para piyasalarındaki son durumu, yeni yatırım araçlarını, otomobil fiyatlarının seyrini ve ekonomide sıklıkla kullanılan 'sepet' ve 'parite işlemi' gibi tabirleri masaya yatırırken, yatırımcılara çok kritik tavsiyeler verdi.

2022'de enflasyon sınavı verileceği ve zorlu bir yıl olacağına vurgu yapan İslam Memiş, yeni yatırım aracı olarak gümüş sikkeleri piyasaya sürdü. 'Artık devir değişti' diyen Memiş, gümüşlerin artık düğünlerde ziynet takı olarak kullanabileceğini söyledi.

İkinci el otomobil piyasalarını değerlendiren İslam Memiş, araç alacaklara önemli tavsiyeler verirken, yakında araç fiyatlarındaki balonun patlayacağını ve en az yüzde 20 civarında bir düşüşün olacağına vurgu yaptı.

"2022'DE MERKEZ BANKALARI ENFLASYON SINAVI VERECEK, CİDDİ ANLAMDA ÇETİN GEÇECEK"

Ekonomist İslam Memiş, "FED'in 2022'de dört kez faiz artıracağına işaret ediyor. 2022'de Merkez Bankaları enflasyon sınavı verecek, ciddi anlamda çetin geçecek. Dolar endeksindeki kayıplar sonrasında doların bir miktar gerilemesi gerekiyordu ama temkinli duruşu devam ediyor.

"GÜMÜŞLER ARTIK ZİYNET TAKI OLARAK KULLANILABİLECEK"

Altın ve gümüş gibi değerli madenlerin gram fiyatları yükselişi kaçınılmaz olacaktır. Bu yıl yüzde 100 civarında bir getirisi olacağını tahmin ediyorum. Düğüne giden vatandaşlar 20 gramlık gümüş sikkeleri takabilecek. Artık devir değişti, milat oldu. Gümüşler artık ziynet takı olarak kullanılabilecek.

"OTOMOBİL FİYATLARINDA YÜZDE 20 CİVARINDA BİR DÜŞÜŞ ÖNGÖRÜYORUM"

Otomobil fiyatlarında yüzde 20 civarında bir düşüş öngörüyorum. İkinci el otomobil alacaklar tedirgin olmasın, birkaç hafta beklesin. Yerli ve milli otomobilimiz TOGG Hem ABD'de, hem Avrupa'da görücüye çıktı. İhracatını ve faydalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Yakında araç fiyatlarındaki balon patlayacak ve en az yüzde 20 civarında bir gerileme olacak. Hükümet tarafından ansızın bir yasal düzenleme gelebilir.

"MART AYINDAN SONRA DÜNYA EKONOMİLERİNDE ÇARŞI PAZAR KARIŞACAK. BİR TARAFTA ENFLASYON, DİĞER TARAFTA DOLARIN ÇARPIŞMASI OLACAK"

Küçük yatırımcılar mutlaka 'sepet' yapmalı. 10 bin TL'niz varsa dörde bölün ve dolar, TL gibi farklı araçlarla yatırım yapın. Döviz kurlarındaki dalgalanmaları fırsata çevirerek, bu dalgalanmadan bir şekilde nemalanmaya çalışıyorlar ve makas aralarını çok açıyorlar. Mart ayından sonra dünya ekonomilerinde çarşı pazar karışacak. Bir tarafta enflasyon, diğer tarafta doların çarpışması olacak. Mutlaka uzun vadeli yatırım yapın. Yasal mevzuatlar oturduktan sonra ülkeler kendi dijital paralarını çıkaracak. Uzun vadeli yatırım yapın, acil paraya ihtiyacı olan bu piyasaya girmesin." sözlerini kullandı.

İslam Memiş'in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

İslam Memiş araba alacakları uyardı: Balon fiyatlar patlayacak ve yüzde 20 civarında gerileme olacak ile ilgili etiketler Dolar altın döviz İslam Memiş ikinci el otomobil

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.