İslâm hukukçusu Fikret Karçiç hayatını kaybetti

Bosna-Hersekli İslâm hukukçusu Fikret Karçiç yaşamını yitirdi. Karçiç'in vefat haberini duyuran İbrahim Kalın ve Ömer Çelik baş sağlığı diledi.

Saraybosna Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Karşılaştırmalı Hukuk Tarihi Profesörü olan İslam Hukukçusu Fikret Karçiç hayatını kaybetti.

Fikret Karçiç'in ölüm haberini Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Twitter hesabından duyurdu.

Kalın'ın o açıklaması:

Balkan coğrafyasının mümtaz şahsiyetlerinden Bosna Hersekli âlim ve mütefekkir, sevgili dostumuz Fikret Karçiç bugün Hakk’a yürüdü. Geride birçok eser ve talebeden oluşan kıymetli bir miras bıraktı. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de mesajında, "Bosna-Hersek’in önde gelen mütefekkirlerinden Fikret Karçiç’i kaybettik... Balkanlar, ülkemiz ve ilim dünyası için çok büyük bir kayıp. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

FİKRET KARÇİÇ KİMDİR?

Fikret Karčić (Karçiç), Saraybosna Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Karşılaştırmalı Hukuk Tarihi Profesörüdür. Saraybosna İslami Bilimler Fakültesi, İstanbul Marmara Üniversitesi, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi, Oslo Üniversitesi ve Boise State Üniversitesi’nde (ABD) çeşitli dersler verdi.

1955 yılı Vişegrad doğumlu olan Fikret Karčić, lise eğitimini Saraybosna’daki Gazi Hüsrev Bey Medresesi’nde tamamladı. 1978 yılında Saraybosna Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1985 yılında Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1989 yılında Doktorasını Belgrad Hukuk Fakültesinde tamamladı.

 

İslâm hukukçusu Fikret Karçiç hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Bosna Hersek İslâm hukukçusu Fikret Karçiç
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.