İslam düşmanı dergiden büyük provokasyon

Her fırsatta Müslümanlara ve başta Hz. Muhammed olmak üzere İslam'ın değerlerine saldıran Fransız Charlie Hebdo dergisi yine büyük bir provokasyona imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve onun üzerinden peygamberimize ahlaksızca saldıran Charlie Hebdo'ya dünyadan tepki yağıyor.

Fransa'da Macron'un sırf sağ oylaları almak adına İslamofobiyi tırmandıran siyasi söylem ve uygulamaları bu konuda zaten büyük sabıkası bulunan Charlie Hebdo'nun yeni provokasyonu ile yeni bir boyuta taşındı. 

Hz. Muhammed'e, Müslümanlara ve İslami değerlere her fırsatta saldıran Charlie Hebdo dergisi ahlaksız yayınlarına şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ve onun üzerinden İslam peygamberine hayasızca saldıran ve tamamen müminleri kışkırtmaya yönelik bir karikatür ile devam etti.

MACRON'DAN YÜZ BULDULAR

Fransız dergisinin daha önce yayınladığı ve hatta bu nedenle bir terör saldırısının yaşanmasına neden olan İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürlerin görselleri Macron'un onayıyla Fransa'da devlet binalarına ışıkla yansıtılmıştı.

İslam düşmanı dergiden büyük provokasyon

Montpellier'deki devlet binasına yansıtılan provokatif karikatür görüntülerine sosyal medyada büyük tepki gösterilmişti.

Ancak Macron'dan yüz bulan ve provokasyonlara devam eden Charlie Hebdo son kapağı ile yangını daha büyütecek bir yayına imza attı.

Dergi son kapağındaki karikatürde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve İslam Peygamberine hayasızca saldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çirkin bir şekilde karikatürize eden dergi, Hz. Muhammed'e hakaret etti.

İşte basın özgürlüğü adı altında her türlü provokasyon ve ahlaksızlığa imza atan derginin son kapağı...

Dergi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırdığı kapakta, ‘Özel hayatında aslında çok eğlenceli’ ifadesini kullandı. Ancak kapağın alt kısmına da ‘Aaa Peygamber’ ifadesine yer verdi. Çirkin karikatür dünya çapında Türk ve müslümanlardan büyük tepki gördü. 

ERDOĞAN İSLAM DÜŞMANLIĞINA KARŞI DURDUĞU İÇİN HEDEFTE

Macron’un Fransa İslamı adı altında Müslümanların inancına saldırması üzerine Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı'na şöyle tepki göstermişti:

"Macron denilen zatın, İslam ile derdi nedir, Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan, kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir, öncelikle akli noktadan kontrol. İkide bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten 1 yıl sonra seçim var. Seçimde de akıbetini göreceğiz. Yolunun pek uzak olduğunu zannetmiyorum."

FRANSA MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra yaptığı bir başka açıklamasında ise Fransa mallarına yönelik boykot çağrısında bulunarak "Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin bunlardan satın almayın" demişti.

LE PEN BAŞÖRTÜSÜNÜN YASAKLANMASINI İSTEDİ

Yükselen tansiyon üzerine iki ülke büyükelçileri geri çağırırken aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin (FN) lideri Marine Le Pen ülkede kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını çağrısında bulundu.

İslam düşmanı dergiden büyük provokasyon ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam Müslüman Hz. Muhammed charlie hebdo macron karikatür provokasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.