İslam dünyasında infial yaratan görüntülü telefon görüşmesi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) veliaht prensi Muhammed bin Zayed'in temsilici görüntülü bir konuşma gerçekleştirdi. İkili arasındaki görüşme İslam dünyasında büyük infial yarattı.

İsrail ve BAE, ilişkilerini "tamamen normalleştirmek" için geçtiğimiz ay ABD aracılığıyla anlaşmaya vardı.

Anlaşmaya ilişkin ABD Başkanı Trump, "Daha barışçıl ve müreffeh bir Ortadoğu için önemli bir adım. Şimdi buzlar çözüldü" iddiasında bulundu.

İsrail ve BAE yetkilileri, bir araya gelerek birçok alanda ikili anlaşma imzaladı. 

Bu olayın yankıları sürerken sosyal medyada yayılan bir görüntü İslam dünyasında büyük tepkilere yol açtı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) veliaht prensi Muhammed bin Zayed'in temsilici görüntülü bir konuşma gerçekleştirdi. Görüşmedeki 'dostluk rüzgarı' ve BAE'li yetkilinin İbranice konuşması dikkatlerden kaçmadı.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran görüntülere gelen tepkilerden bazıları şu şekilde;

-  Zalime dost mazluma düşman BAE! Yıkılasın BAE!

- Müslümanları ve Filistin'i böyle satıyorlar

- Hepsinin eli kan içinde

- Gösteriş budalaları menfaatiniz var bakalım ne kadar sürecek cicim aylarınız

ANLAŞMA NE ANLAMA GELİYOR?

ABD Başkan Donald Trump’ın aracılık ettiği anlaşma kapsamında İsrail işgal altındaki Batı Şeria’nın bölgelerine yönelik ilhak planlarını askıya almayı kabul etti. Ayrıca anlaşmayla BAE, İsrail ve ABD’nin çatışmalı Orta Doğu’da ana tehdit olarak gördüğü bölgesel güç İran’a karşı muhalefeti güçlendiriliyor.

İsrail, Mısır ile 1979’da ve Ürdün ile 1994’te barış anlaşmaları imzalamıştı. Ancak BAE, diğer birçok Arap ülkesiyle birlikte İsrail’i tanımamıştı ve şimdiye kadar İsrail ile resmi diplomatik veya ekonomik ilişkileri bulunmuyordu. BAE İsrail ile böyle bir anlaşmaya varan ilk Körfez Arap ülkesi oldu.

Üç ülkeden yetkililer anlaşmayı “tarihi” ve barışa doğru bir atılım olarak nitelendirdiler. Fakat Filistinli liderler, bunu “sırtından bıçaklanma” olarak kınadılar.

İsrail BAE ve ABD yaptıkları ortak açıklamada, Trump, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Abu Dabi’nin Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed’in “İsrail ile BAE arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesi konusunda anlaştıkları” belirtildi.

Anlaşmanın iki ülkenin “bölgedeki büyük potansiyeli ortaya çıkaracak yeni bir yol çizmesine” izin vereceği belirtildi.

İslam dünyasında infial yaratan görüntülü telefon görüşmesi! ile ilgili etiketler Netanyahu İsrail BAE Filistin normalleşme İslam dünyası telefon görüşmesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.