Islak saçla uyuyanlar dikkat: bu hastalıklardan herhangi birine yakalanabilirsiniz!

Islak saçla uyuyanların pek çok sorun ile karşı karşıya kalacağını ünlü bir kuaför açıkladı. Peki, ıslak saçla uyursam ne olur? İşte detaylar…

Dış görüntünün en önemli parçalarından biri olan saçlar, her zaman bakım isteyen ve bakılmadığında dikkat çekmeyi başarıyor. Bu nedenle kesinlikle üzerine titremek gereken bir parça olan saçlar, iyi bakılmadığında kepek, mantar ya da kuruluk gibi pek çok sorunu beraberinde getiriyor. Hiç kuşkusuz saç dökülmesi de bu sorunların başında geliyor. Tüm bunların nedeni ise, tek bir şey olabiliyor.

Şimdiye dek, ıslak saçı kurutma makinesi ile kurutmamanın daha sağlıklı olduğu söylenmiş, saçları ısıdan uzak tutmak tavsiye edilmişti. Bu doğru olsa da işin uzmanlarına göre, bu konuda istisnai bir durum var. Uyku öncesi saç yıkadıysanız, mutlaka kurutmalısınız. Islak saçla yatmanın zararlarını anlatan bir kuaför, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile dikkat çekti. Peki, ıslak saçla uyursam ne olur? İşte detaylar…

ISLAK SAÇ, PEK ÇOK SORUNA SEBEP OLABİLİR

Islak saçla uyuyanlar dikkat: bu hastalıklardan herhangi birine yakalanabilirsiniz!

Bir TikTok videosu çeken ünlü kuaförlerden biri, çektiği videoda saç kurutmanın saçlarınızı matlaştırdığını ve kuruttuğunu düşünüyorsanız yanıldığınızı bildirdi. Tam aksine uyumadan önce üşütmeye de neden olabilecek olan ıslak saçların kurtulmasının şart olduğunu söyleyen kuaför, ıslak saçla uyumanın pek çok saç sorununu beraberinde getireceğini belirtti. Islak saçla yatmanın neden olduğu sorunları adeta listeleyen kuaför, videoda; “Şiddetli saç kırılmasına, mantar ve maya büyümesine, kepek ve dermatite yol açabilir, akne ve kafa derisi kıl kurduna neden olabilir” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI VİDEOYA ŞAŞIRDI

Aynı videoda, ıslak saçın; genellikle kafa derinizi kaşındıran, pullu hale getiren bir mantar enfeksiyonunun neden olduğu bir döküntü olan saçkırana da neden olabileceğini belirten kuaför, ıslak saçla uyuyanların daha çabuk kel kalacağını iddia etti. Videoyu izleyen sosyal medya kullanıcıları ise, ilginç tepkiler verdi. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Saçlarımız uyuduğumuzu nereden biliyor?” diye sormasıyla dikkat çekerken; bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, “Saçımı yıkadıktan sonra mikrofiber sargımı çok uzun süre kafamda tutardım. Bu alışkanlığım kafa derisi mantar enfeksiyonu ile sonuçlandı. Bunun mümkün olduğunu asla bilemezdim!” diyerek, videonun yarattığı şaşkınlığı artırdı.

Islak saçla uyuyanlar dikkat: bu hastalıklardan herhangi birine yakalanabilirsiniz! ile ilgili etiketler Saç
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.