İŞKUR TYP personel alımı başladı! Başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR TYP personel alımı başladı! Başvuru şartları nelerdir? İş bulma kurumu olan İŞKUR TYP (Toplum Yararına Programlar) kapsamında işçi alımına başladı. 15 Aralık günü bitecek olan personel alım şartlarını sizler için derledik. İŞKUR TYP personel alımı başladı! Başvuru şartları nelerdir?

b

İŞKUR TYP personel alımı başladı! Başvuru şartları nelerdir? Binlerce kişinin başvurduğu İŞKUR TYP başvuruları 14 Aralık 2020 Pazartesi günü başladı. 15 Aralık Salı günü bitecek olan İŞKUR TYP başvuruları online olarak alınacak. İŞKUR'un TYP başvurusu internet sitesi esube.iskur.gov.tr üzerinden yapılacak.

İŞKUR TYP  programında 13 ilçede filyasyon ekibinde çalıştırılmak üzere şoför alımı yapacağı öğrenildi. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliğinde Sağlık Müdürlükleri bünyesinde Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında filyasyon ekibine katılmak isteyenlerin başvuruları bekleniyor.

İŞKUR TYP personel alımı başladı! Başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR TYP programına başvuru şartları neler?

-Başvuru koşullarında yaş sınırının olmadığı, ehliyet şartının arandığı öğrenildi.

Ayrıca;

-Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

-18 yaşını tamamlamış olmak,

-Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

-Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

İŞKUR TYP sonuçları nasıl belirlenecek?

İŞKUR TYP programının sonuçları başvuru sonuçları noter kurası ile belirlenip açıklanacak.

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

Noter kurası yöntemi,

Liste yöntemi,

İki yönteminde belli oranlarda birleşmesi ile sonuç belirlenecek.

İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif edilecektir. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste'ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır; Birinci listedeki başvuranlar tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar yararlanıcı olamayacaktır.

İŞKUR TYP personel alımı başladı! Başvuru şartları nelerdir?

Kadınlar,

35 yaş üstü bireyler,

Engelliler,

Eski hükümlüler,

Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar,

2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ''başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP'lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği'' yönünde düzenleme yapılmıştır.2019 yılında yapılan düzenleme ile ''ADNKS'ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP'ye katılamayacağı'' yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

İŞKUR TYP personel alımı başladı! Başvuru şartları nelerdir? ile ilgili etiketler İŞKUR TYP programı başvuru şartları neler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.