İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman yatar? Nisan ayı nakdi ücret desteği neden yatmadı?

İŞKUR Nisan ayı nakdi ücret desteği ne zaman yatar sorusu vatandaşlar tarafından merak edildi. Tam kapanma döneminde nakdi destek ücreti alanlar için son dakika açıklaması da geldi. Peki, Mayıs nakdi ücret desteği ne zaman yatar?

Nakdi ücret desteği; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından daha önceden belirlenen tarihlerde banka hesaplarına yatırılacak. Ancak bazı vatandaşlar yinede hesaplarına baktıklarına bu parayı göremediklerinden nakdi ücret desteği neden yatmadı sorusuna yanıt aradı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son açıklamada İŞKUR nakdi ücret desteği ödemelerinin 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü hesaplara yatacağını duyurmuştu. Nakdi ücret desteği ödemelerinin banka hesapları üzerinden yapılacağı ve sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olan kişilerin ödemelerinin ise PTT tarafından gerçekleştirileceği ifade edildi.

İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman yatar? Nisan ayı nakdi ücret desteği neden yatmadı?

NAKDİ DESTEK ÜCRETİ NE KADAR 2021

2021 yılı için ise günlük nakdi ücret desteği miktarı, 13 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile asgari ücret artış oranında (%21,56) artırılarak günlük 47,70 TL'ye çıkarılmıştır. Nakdi Ücret Desteği, bir ay içerisinde en fazla 30 gün olmak üzere işçinin kendisine ödenmektedir. Nakdi ücret desteği 1500 lira olarak açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, "Nisan ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerini 10 Mayıs'ta yapıyoruz. Ödemeler vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgileri eksik veya hatalı olan vatandaşlarımız ise ödeneklerini PTT üzerinden alabilecekler" ifadelerine yer verildi.

İŞKUR nakdi ücret desteği ne zaman yatar? Nisan ayı nakdi ücret desteği neden yatmadı? ile ilgili etiketler İŞKUR nakdi ücret desteği
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.