İŞKUR MEB TYP personel alımı ilanları başvuruya açıldı! Hangi şehirde, kaç kişi istihdam edilecek?

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan Toplum Yararına Programlar (TYP) başlığı altında Türkiye genelinde ilana çıkmaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, iki şehir için kontenjan açtı.

Yeni yıla girilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları tarafından yayınlanan Türkiye geneli personel alımı ilanları yakın takip altına alındı. Kariyerini ve dolayısı ile de aylık kazancını devlet koruması altına almak isteyen binlerce vatandaş, yayınlanan ilanlar arasında kendilerine uygun olanı araştırmaya devam ediyor. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da vatandaşları ilgilendiren bir personel alımı ilanı geldi.

İstihdam projeleri sayesinde ülke genelinde milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen Türkiye İş Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı için personel alımı yapılacağını bildirdi. Söz konusu alımların TYP kapsamında yapılacağını belirten kamu kurumu, genel alımlardan önce iki şehir için kontenjan açıldığını vurguladı.

İKİ ŞEHİR İÇİN PERSONEL ALIMI İLANI!

Türkiye İş Kurumu TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullara belirli aralıklar ile personel alımı yapılmasını sağlıyor. Bu kapsamda MEB bünyesine TYP kapsamında 2023 yılı içerisinde 60 bin personelin dahil edileceği ileri sürülürken şimdilik ülke geneli alımlar için bir ilan yayınlanmadığı bildirildi. Fakat iki il için kontenjanların belirlenmiş olduğunu ifade eden Türkiye İş Kurumu, Kastamonu ve Kahramanmaraş illeri için detayların paylaşıldığını vurguladı. Kamu kurumu, TYP kapsamında MEB bünyesine Kastamonu’da 520, Kahramanmaraş’ta ise 800 kişinin dahil edileceğini bildirdi.

TÜRKİYE İŞ KURUMU MEB TYP BAŞUVRU ŞARTLARI

İŞKUR MEB TYP personel alımı ilanları başvuruya açıldı! Hangi şehirde, kaç kişi istihdam edilecek?

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan istihdam projelerinden birisi olan TYP aracılığı ile Kastamonu, Kahramanmaraş veya ilan edildikten sonra diğer illerde istihdam edilmek isteyen adayların sağlamaları gereken genel başvuru şartları şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Açıktan eğitim veren kurumlar haricinde bir okulda okumuyor olmak,
  • 18 yaşını aşmış olmak,
  • Emekli ya da malul maaşı almıyor olmak,
  • 31 Mayıs 2006 tarihli 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4’üncü maddesinin 1’inci fıkrasının A ve C bentleri dahilinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmemiş olmak ve isteğe bağlı sigortalılık haricinde ilgili kanunun 4’üncü maddesinin 1’inci fıkrasının B bendi dahilinde sigortalı olmamak veya sigortalı sayılmamak.
İŞKUR MEB TYP personel alımı ilanları başvuruya açıldı! Hangi şehirde, kaç kişi istihdam edilecek? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.