İSKİ Riva'ya kirletti o devleti suçladı

Türkiye'de 2,5 aydır neredeyse hayat durmuş, fabrikalar çalışmazken Riva deresine yoğun kirlilik yüzünden yanına yaklaşılamaz hale geldi. Atık suları arıtmadan Riva'ya boca eden İSKİ'ye 663 bin 801 TL ceza verilirken, bu ne yaman çelişki dedirtecek şekilde İSKİ Genel Müdürü sorumluluğunu bir kenara bırakıp DSİ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü suçladı.

Gazeteci Kenan Kıran, Riva'da yaşanan çevre katliamı karşısında ceza alan İSKİ'nin Genel Müdürü'nün hem suçlu hem güçlü denilen suçlamalarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ekrem İmamoğlu ile Riva'da inceleme yapan Genel Müdür kirlilik için Devlet Su İşleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü sorumlu tuttu.

Oysa aynı İSKİ'ye, Riva'ya atık suları arıtmadan boca ettiği için 663 bin 801 TL idari para cezası kesilmişti. 

Kenan Kıran yaptığı paylaşımda bu yaman çelişkiye dikkat çekti. İşte Kıran'ın o paylaşımları:

Pes doğrusu.. Riva Deresi’nin kirlenmesi İSKİ’ye ait.. Atık sular (...lu sular) arıtılmadan Riva Deresi’ne akıtıldığı gerekçesiyle İSKİ’ye 663 bin 801 TL idari para cezası kesilmiş.. İBB Başkanı ve İSKİ Genel Müdürü Riva Deresi’nde devleti suçluyor..

İSKİ Riva'ya kirletti o devleti suçladı

Korona günlerinde yoğun yağmur yağmamış, fabrikalar 2.5 aydır tam kapasite çalışmıyor. 60-70 gündür Riva Deresi’nde yoğun kirlilik var.. Riva Deresi’nin kirlenmesi; DSİ ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne aitmiş.. Akıl tutulması../

İSKİ Riva'ya kirletti o devleti suçladı - Resim : 2

İSKİ Riva'ya kirletti o devleti suçladı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İSKİ Ceza Riva çevre atık su arıtma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.