İSKİ Genel Müdürü 'Çok mutluyuz' diyerek duyurdu: İstanbul'da barajlar taşıyor!

İstanbul'da son aylarda yaşanan yoğun kar yağışı ve yağmur, barajlardaki doluluk oranı seviyelerini yükseltti. Barajlardaki rekor artış ile ilgili 'Çok mutluyuz' diyen İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu 6 barajın taştığını, bir kısmının ise taşmak üzere olduğunu dile getirdi. İşte İstanbul'daki barajların güncel doluluk oranları...

İstanbul'da Ocak ayının son günlerinde yağan kuvvetli kar ve bu hafta başı etkili olan yağmurla barajlarda doluluk oranı rekor seviyede arttı.

MELEN'DE SU AKIŞI DURDURULDU

Salı günü kuvvetli yağış barajlardaki doluluk oranına yüzde 8'den fazla katkı yaptı. Bugün doluluk yüzde 79.14 olarak ölçüldü.

Artış nedeniyle Melen Barajı'ndan transfer edilen su da durduruldu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, son durumu Demirören Haber Ajansı'na anlattı.

İSKİ Genel Müdürü 'Çok mutluyuz' diyerek duyurdu: İstanbul'da barajlar taşıyor!

"6 BARAJIMIZ TAŞIYOR"

Barajlardaki doluluk oranını nedeniyle "Çok mutluyuz" diyen İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu taşan barajların da olduğunu ifade etti.

Mermutlu, "Bu barajlarımızdan bir kısmı şu an taşıyor. Elmalı Barajı ve Istranca'ndaki 5 barajımız taşıyor. Taşmak üzere olan barajlarımız da var. Ömerli Barajı bunlardan biri. Ömerli Barajı yüzde 95 mertebelerinde doldu. Bu yüzden Melen'den su transferini durdurmuş durumdayız. Bu taşkınlara yönelik olarak da tedbirlerimizi alıyoruz" şeklinde konuştu.

İSKİ Genel Müdürü 'Çok mutluyuz' diyerek duyurdu: İstanbul'da barajlar taşıyor! - Resim : 2

SALI GÜNKÜ YAĞIŞ BARAJLARI DOLDURDU

Salı günü meydana gelen yağışlarla ilgili konuşan Mermutlu, "Ömerli Barajı'na 24 saat içerisinde metrekaresine 46 kilogram, Terkos'a 32 kilogram, Büyükçekmece'ye 40 kilogram, Sazlıdere'ye 57 kilogram yağış düştü. Bunun etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz" dedi. 

"GELECEK YAĞIŞLAR İLE RAKAMLARIN DAHA ÇOK YÜKSELECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM"

Barajlardaki doluluk oranının daha da fazla artacağını söyleyen Mermutlu, "Geçen yıl bugün doluluk oranımız yüzde 45, 2020'de yüzde 60 ama bugün yüzde 78 olarak tespit edildi. Geçtiğimiz iki yıla göre, doluluk oranımız daha yüksek. Gelecek yağışlar ile rakamların daha çok yükseleceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan bugün yapılan ölçümlerde barajlardaki su seviyesi yüzde 79.14 tespit edildi.

İSKİ Genel Müdürü 'Çok mutluyuz' diyerek duyurdu: İstanbul'da barajlar taşıyor! - Resim : 3

İSTANBUL'DAKİ BARAJLARIN GÜNCEL DOLULUK ORANLARI

İstanbul'un barajlarındaki son doluluk oranları ise şöyle;

ALİBEYKÖY %68.78

BÜYÜKÇEKMECE %73.45

DARLIK %77.36

ELMALI %100

ISTRANCALAR %100

KAZANDERE %90.84

ÖMERLİ %95.79

PAPUÇDERE %90.89

SAZLIDERE %46.5

TERKOS %73.89

 

İSKİ Genel Müdürü 'Çok mutluyuz' diyerek duyurdu: İstanbul'da barajlar taşıyor! ile ilgili etiketler İstanbul Baraj

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.