İSKİ barajlar doluluk oranı nedir? Barajlar doldu mu?

İSKİ barajlar doluluk oranı nedir, barajlar yağış sonrası doldu mu merak ediliyor. Uzun zamandır yapılan susuzluk çağrılarının ardından yağan yağmur ile doluluk oranını sizler için araştırdık.

İSKİ baraj doluluk oranı nedir hafta sonu yağışlarının ardından merak ediliyor. Susuzluk probleminin arttığı son günlerde yağan yağışlar ile vatandaşların içi rahatladı. Son yıllarda azalan yağışlar nedeni ile yapılan susuzluk çağırılarının ardından dikkatli olması için uyarılan vatandaşların yüzü yağış ile güldü.

İSKİ baraj doluluk oranları bugün yeniden kontrol edildi. Milyonların yaşadığı İstanbul’da 3 gündür etkili olan yağmur,  bir süredir susuz kalma ihtimali altında olan İstanbulluları rahatlattı.

İSKİ Barajlar Doluluk Oranı Nedir? Barajlar Doldu mu?

Son günlerde yağan yağışların ardından İstanbul’un kazandığı su miktarı 12 güne çıktı. Cuma günü ölçümde yüzde 19.16 olan doluluk oranı olan su bugün yüzde 22 seviyesine çıktığı gözlemleniyor. 10 Ocak Pazar günü ölçülen ve yüzde 32.46 olan Istrancalar barajının doluluk oranı yağmur yağışı ardından hızla yükselerek 2 günde yüzde 81.93 seviyesine kadar çıkmıştır.

Son zamanlarda yaşanan kuraklık nedeni ile son 10 yılın en düşük baraj doluluk oranları endişelendiriyordu. İstanbul’da 3 gündür etkili olan yağmurlar birazda olsa yüzleri güldürmeye yetti. İstanbul’da Cuma günü akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı 3 gün boyunca aralıklar ile devam etti. Bu sağanak yağmur yağışı İstanbul’a yaklaşık 12 günlük su kazandırdığı açıklandı. İSKİ tarafından yapılan bu açıklamada, Cuma günü yüzde 19.16 olan su doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 22.10 seviyesine kadar yükselmiştir. En fazla artış olan baraj ise İstanbul’un önemli su kaynağı olan Istrancalar Barajında görülmüştür. 10 Ocak Pazar günü ölçülen yüzde 32.46 olan su doluluk oranı bugün itibariyle hızla yükselmiş ve 2 günde yüzde 81.93 seviyesine kadar yükselmiştir.

İSKİ barajlar doluluk oranı nedir? Barajlar doldu mu?

Öte yandan bu yağmurlar İstanbul’un barajlarında bireysel doluluk oranlarına da yansıdı.

İstanbul’un su barajlarında son durumu şu şekilde;

-Ömerli 18.50,

-Pabuçdere 7.17,

-Sazlıdere 5.83,

-Çekmece 20.28,

-Alibeyköy 33.18,

-Terkos 23.67,

-Kazandere 12.56,

-Elmalı 27.21, 

-Darlık 45.80,

-Istrancalar 81.93.

İSKİ barajlar doluluk oranı nedir? Barajlar doldu mu? ile ilgili etiketler Baraj doluluk oranı İSKİ barajları doluluk oranı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.