İskeçe müftüsüne 15 ay hapis cezası verildi! Dışişleri, Yunanistan'a sert çıktı

Selanik Tek Hakimli Ceza Mahkemesi, "halk arasına nifak sokma suretiyle kamu düzenini bozma suçlamasıyla" yargılanan İskeçe müftüsü Ahmet Mete'ye 15 ay hapis cezası verdi. Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın verdiği kararı kınadı ve "Sözkonusu karar, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığının kendi iradesiyle seçtiği Müftülere yönelik hukuki baskı ve yıldırma politikalarının bir başka tezahürüdür." açıklamasını yaptı.

İskeçe seçilmiş müftüsü Ahmet Mete, "kamu düzenini bozmak" suçlamasıyla Yunanistan tarafından 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Selanik Tek Hakimli Ceza Mahkemesi, 2016’da Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin (DEB) kongresinde yaptığı konuşmada, dönemin DEB Başkanı Mustafa Çavuşoğlu’nu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a benzettiği için "halk arasına nifak sokma suretiyle kamu düzenini bozma suçlamasıyla" yargılanan Mete’yi 3 yıl tecilli olmak üzere 15 ay hapis cezasına mahkum etti. Mete'ye 3 yıl içerisinde suç işlemesi durumunda hapis cezası uygulanacak.

İskeçe seçilmiş müftülüğünün internet sitesindeki açıklamada, mahkemenin kararına itiraz eden Mete’nin, avukatları aracılığıyla kararı temyize götüreceği belirtildi.

İskeçe müftüsüne 15 ay hapis cezası verildi! Dışişleri, Yunanistan'a sert çıktı

DIŞİŞLERİ BAKANI CEZA KARARINI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye, Selanik Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi’nde verilen 3 yıl ertelemeli 15 ay hapis cezasını kınadığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye verilen ceza için şu açıklamayı yaptı:

“İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye, Selanik Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi’nde verilen 3 yıl ertelemeli 15 ay hapis cezasını kınıyoruz. Sözkonusu karar, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığının kendi iradesiyle seçtiği Müftülere yönelik hukuki baskı ve yıldırma politikalarının bir başka tezahürüdür.

Geçmişte Müftülerin faaliyetleri bağlamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından aleyhinde birçok ihlal kararı verilen Yunanistan, Müftülere yönelik temelsiz suçlamalarla yürüttüğü hukuki süreçlerle, adıgeçenlerin serbest bir şekilde dini ve toplumsal vazifelerini sürdürmelerini engelleme amacını gütmektedir.

Bu haksız kararın, hukuki sürecin bundan sonraki safhalarında düzeltileceğini umuyoruz. Yunanistan’ı Batı Trakya Türk Azınlığı ve seçtiği Müftülerin temel hak ve özgürlüklerini ihlal eden baskıcı uygulamalarına son vermeye bir kez daha davet ediyoruz. Batı Trakya Türk azınlığının uluslararası anlaşma ve sözleşmelerle güvence altına alınmış haklarının takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

 

 

İskeçe müftüsüne 15 ay hapis cezası verildi! Dışişleri, Yunanistan'a sert çıktı ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Yunanistan iskeçe müftüsü ahmet mete hapis cezası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.