Isırgan Çorbası Tarifi! Dokunsan yanarsın ama çorbasını afiyetle içersin! Giresun'un Kolay lezzeti Isırgan Çorbası Nasıl Yapılır?

Isırgan Çorbası Nasıl Yapılır? Isırgan Çorbası, Giresun Mutfağının sebze ağırlıklı menüsünde özel yeri olan lezzetlerin başında gelir. Doğasında bulunan tüm bitkilerden yemek yapmayı bilen Giresunlular Yağlaşı dedikleri Isırgan Çorbasıyla da evlerini cennete çevirebiliyor. Peki Isırgan Çorbası tarifi nasıldır? Nasıl yapılır?

Isırgan Çorbası Nasıl Yapılır? Isırgan Çorbası tarifi için uzaklara gitmenize gerek kalmadı. Dokunuldması tehlikeli olan ancak çorbası ile damakları şenlendiren ısırgan bitkisi Giresun Mutfağında adeta kendi özünü bulmuştur. İçerdiği bol miktarda antioksidan ile pek sık tercih edilen Isırgan Çorbası nasıl yapılır?

"NANE, SARIMSAK VE ISIRGAN ÇORBASI BİR ARAYA GELİNCE..."

Her mevsim bulup yemek mümkün olmasa da Giresun ziyaretlerinizde önceliğibu çorbaya vermenizi öneririz. Isırgan Çorbası tarifine geçmeden önce onunla ilgili birkaç püf notaya değinmek gerekir. Isırgan Çorbası yapmak istediğinizde nane ve sarımsakı da yanınızda bulundurmanız gerekir. Zira bu üçlü bir araya geldiğinde afiyetle tüketebileceğiniz harika bir lezzet ortaya çıkıyor.

Şimdi eldivenlerini takın tarife geçiyoruz!

ISIRGAN ÇORBASI TARİFİ!

Öncelikle elimize eldiven takıp ısırgan otlarımızı temizliyoruz. Tek tek yapraklarını kopartıp iyice yıkıyoruz.


Sonra bir tencereye kaynamış su koyup içine karbonat katıyoruz. Kaynamış suya ısırganları atıyoruz. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra blendırdan geçiriyoruz. Mısır ununu da yavaş yavaş ekleyerek çırpma teliyle 10 dakika kadar karıştırıyoruz. Rendelenmiş sarımsakları, tuzu ve naneyi de ekliyoruz.
En son olarak erittiğimiz tereyağını da çorbamıza ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun.

Isırgan Otu ÇorbasıIsırgan Otu Çorbası | Mutfakta Sanat

Isırgan Çorbası Malzemeleri!

 2 bağ ısırgan
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı nane
3 silme yemek kaşığı tereyağ
3-4 diş sarımsak
1. 5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığının ucuyla karbonat
Su

Isırgan Çorbası Tarifi! Dokunsan yanarsın ama çorbasını afiyetle içersin! Giresun'un Kolay lezzeti Isırgan Çorbası Nasıl Yapılır? ile ilgili etiketler Giresun ısırgan çorbası tarifi ısırgan çorbası nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.