Kuşkonmaz Camii’nden ne istiyorsun?

Mimar Sinan'ın Üsküdar'da bulunan 400 yıllık eseri Şemsi Paşa Camii'nin sahil kısmına yapılan çelik konsol sistemi büyük tepki çekti. Kuşkonmaz Camii olarak da adlandırılan camiye yapılanlar havadan görüntülenirken, sosyal medyada da vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) İstanbul'un tarihi değerlerinden olan Şemsi Paşa Camii'nde başlattığı çalışma, sadece İstanbulluların değil, tüm Türkiye'nin tepkisini çekti.

CAMİNİ YALI ÖZELLİĞİ KAYBOLACAK

Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden olan Üsküdar'daki 400 yıllık caminin yalı özelliğinin ve orijinalliğinin yol çalışmalarıyla yok edileceğini belirten vatandaşlar çalışmaların durdurulmasını istedi.

Kuşkonmaz Camii’nden ne istiyorsun?

Halk arasında Kuşkonmaz Camii olarak da bilinen Üsküdar Meydan Projesiyle Kız Kulesi sahil boyunca oluşan yürüyüş yolu ile şehir hatlarına kadar olan güzergahın birleştirilmesi planlanıyor.

VATANDAŞLAR DURUMU PROTESTO ETTİ

Proje kapsamında sahile yerleştirilen platform havadan görüntülenirken, sosyal medyada da vatandaşlar durumu protesto etti.

Kuşkonmaz Camii’nden ne istiyorsun? - Resim : 2

İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI: YANLIŞTAN DÖNÜN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren vatandaşlar bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi. Twitter'da "#SemsiPasaCamiineDokunma" etiketiyle başlatılan kampanyaya binlerce yorum yapıldı

Kuşkonmaz Camii’nden ne istiyorsun? - Resim : 3

Öte yandan,  İBB'nin bu projesine tarihçi-yazar Mehmet Dilbaz'dan da tepki geldi. Caminin 1580 yılında yapıldığına ve İstanbul'un en güzel camisi olduğuna dikkat çeken Dilbaz, "Şemsi Paşa burada özellikle üzerine kuş konmayan bir cami yapılmasını istediğinde Mimar Sinan kuzey ve güney rüzgarlarının kesiştiği aynı zamanda boğazın dip akıntılarının tam zirve yaptığı bir noktaya öyle bir açıyla cami yapar ki hep akıntılar hem de rüzgarların oluşturduğu sesler nedeniyle bu camiye kuş konmaz. Bu bilimsel bir gerçektir" dedi.

Daha önce de burada bir proje tasarlandığına ve tarihçilerin karşı çıkmasıyla vazgeçildiğine vurgu yapan Dilbaz, "Bu projenin şimdi neden yeniden başlatıldığını anlamak mümkün değil." ifadesini kullandı.

Kuşkonmaz Camii’nden ne istiyorsun? ile ilgili etiketler İBB Üsküdar cami kuşkonmaz camii şemsi paşa camii
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.