IŞİD ile savaşta Apaçi helikopterleri devrede

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Irak'taki terör örgütü DAEŞ ile mücadelede Apaçi helikopterlerinin de kullanılacağını duyurdu.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Irak'taki terör örgütü DAEŞ ile mücadelede Apaçi helikopterlerinin de kullanılacağını açıkladı.

Koalisyon sözcüsü Albay Steve Warren,ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Irak hükümetinin, DAEŞ ile mücadelede Apaçi helikopterlerinin kullanılmasını onayladığını belirterek, helikopterlerin her an savaşa dahil edilebileceğini ifade etti.

DAEŞ mensubu 150 militanın bomba yüklü 3 araçla Teliskaf'a saldırı düzenlediğini ifade eden Warren, o sırada beldede toplantı gerçekleştiren ABD askerlerinin, saldırıyı bertaraf etmek için Peşmerge güçlerine destek vermek durumunda kaldıklarını aktardı.

Koalisyon güçlerinin beldedeki DAEŞ hedeflerine 31 hava saldırısı düzenlediğini ve 60 militanın öldürüldüğünü açıklayan Warren, Enbar ilinin DAEŞ militanlarından temizlenmesi için Çöl Vaşağı isimli operasyon başlatıldığını kaydetti.

Warren, koalisyon güçlerinin, operasyonlara hava ve danışmanlık desteği verdiğini belirtti.

Irak güçleri, Enbar'ın tamamını DAEŞ'ten geri alabilmek için aylardır saldırılar düzenliyor.

IŞİD ile savaşta Apaçi helikopterleri devrede ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.