İşgalcinin seçim vaadi: İlhak...

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, gelecek haftaki erken seçim için 'Kazanırsam Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'ni ilhak edeceğim' dedi. Netanyahu, Trump'un 'barış planı'nın da bu ilhak için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Altı ay içinde ikinci kez erken seçime gidecek İsrail'de nisanda az farkla birinci çıkan ama koalisyon hükümeti kuramayan Likud lideri Benyamin (Bibi) Netanyahu, başbakanlık koltuğunu korumak için ilhak kartını yeniden açtı.

"BATI ŞERİA'NIN ÜRDÜN VADİSİ'Nİ İLHAK EDECEĞİZ"
İsrail kanallarından canlı yayımlanan açıklamada, Netanyahu, yeniden seçilirse, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi'nde ve Ölü Deniz'in kuzeyinde İsrail egemenliğini tesis etmeye niyetlendiğini duyurdu.

"TRUMP'UN BARIŞ PLANI, İLHAK İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT"
Bunun için Trump'un İsrail seçiminden sonra açıklanacak 'barış planının' ve Trump'la görüş alışverişlerinin bekleneceğini sözlerine ekledi.

"Son aylarda bu yönde diplomatik çaba yürüttüm ve gerçekleşmesi için şartlar olgunlaştı" diyen Netanyahu, Trump yönetiminin 'barış planının' 17 Eylül'deki seçimden bir kaç gün sonra açıklanacağını ve Batı Şeria ile diğer bölgeleri ilhak etmek için 'tarihi fırsat' sağlayacağını söyledi.

İşgalcinin seçim vaadi: İlhak... ile ilgili etiketler Filistin İsrail Binyamin Netanyahu Netanyahu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.