İşçi sendikaları asgari ücret beklentilerini görüşmek için bir araya geldi

DİSK, Hak-İş ve Türk-İş önümüzdeki ay belirlenecek asgari ücret hakkında bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Sendika başkanları, 2022 için belirlenecek asgari ücretin kararlaştırılması sürecinde izlenecek yolları tartışarak temel ilkeler üzerinde mutabakat sağlama konusunda çalışmalara başlayacak.

Ev sahipliğini Türk-İş'in yaptığı toplantıda Disk, Hak-İş ve Türk-İş, 2022 yılında geçerli olacak asgari ücretle ilgili fikir paylaşımında bulunmak üzere bir araya geldi. Türk-İş Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Türk-İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat katıldı.

Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşirken genel başkanlar, önümüzdeki yıl için uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi sürecinde izlenecek yol haritasını kararlaştırmak üzere bir araya geldi.

ASGARİ ÜCRET ÖNÜMÜZDEKİ AY KARARLAŞTIRILIYOR

2022 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayının ilk haftasında toplanacak.

İşçi tarafını Türk-İş, işverenleri ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) temsil edeceği komisyonda, ay boyunca gerçekleşecek dört toplantı süresince önümüzdeki yıl uygulanacak asgari ücret konusunda mutabakat arayacak.

İşçi sendikaları asgari ücret beklentilerini görüşmek için bir araya geldi ile ilgili etiketler asgari ücret tespit komisyonu sendika temsilcileri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.