İş yerinde bulduğu bukalemunu iki gün boyunca misafir etti

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bir vatandaş iş yerinde bukalemun buldu. Bulduğu hayvana iki gün boyunca bakan iş yeri sahibi Kerim Kaya, bukalemunun yumurtladığını görünce Akdeniz Belediyesinden yardım istedi. Bukalemunu alan yetkiler, gerekli kontrolleri yaptıktan sonra hayvanı Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne teslim etti.

Mersin Akdeniz'de işletme sahibi Kerim Kaya, iş yerinde bulduğu bukalemunu, iki gün bakımını yaparak muhafaza etti. Daha sonra Akdeniz Belediyesi zabıta ekiplerini arayan Kaya, hayvanın doğal hayata geri döndürülmesi için destek istedi.

İş yerinde bulduğu bukalemunu iki gün boyunca misafir etti

“EMİN ELLERE EMANET EDİYORUM”

Bukalemunu bulan işletme sahibi Kerim Kaya, "Tamamen tesadüf bir şekilde depoları dolaşırken, duvarın dibinde bir şey gördüm. Kımıldamaya çalışıyordu, bukalemun olduğunu anladım ve daha sonra bir kutu içerisinde ona doğal bir ortam oluşturmaya çalıştım. Bu sabah da geldiğimde yumurtladığını gördüm. İnsan ister istemez duygulanıyor. Hemen Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne ulaştık. Görüşmenin ardından veteriner hekim ile Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu ve ekibi geldi. İlgilendiler sağ olsunlar, çok büyük hassasiyet gösterdiler, teşekkür ediyorum kendilerine. İnanın bir yavrumu vermiş gibiyim şu an, o kadar alıştım ona. Bundan sonra emin ellere emanet ediyorum. Akdeniz Belediyesinin hayvanlar konusundaki hassasiyetlerini duymuştum. Ekiplere ve Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

İş yerinde bulduğu bukalemunu iki gün boyunca misafir etti - Resim : 2

Zabıta ekipleri, Kerim Kaya’dan bukalemunu teslim aldı. Veteriner hekimin muayene ederek sağlıklı olduğunu tespit etmesinin ardından bukalemun Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

İş yerinde bulduğu bukalemunu iki gün boyunca misafir etti ile ilgili etiketler Mersin Veteriner bukalemun
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.