İş adamını hackleyip şantaj yapan Ümit Özdağ'ın yardımcısı Adem Taşkaya görevden alındı!

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya iş insanı Sait Emir'in şantaj iddiaları sonrası Zafer Partisi'ndeki görevinden alındı. Yeni Başkanlık Divanı’nda Adem Taşkaya'nın olmaması dikkat çekti.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, hakkındaki şantaj, taciz ve dolandırıcılık iddiaları sonrası görevden alındı.

Zafer Partisi’nde gerçekleştirilen genel idare kurulu toplantısı sonrası açıklanan Yeni Başkanlık Divanı’nda Adem Taşkaya kendisine yer bulamadı.

İŞ İNSANI SAİT EMİR'İ HACKLEYİP ŞANTAJ YAPMIŞTI

Sait Emir, 30 yıldır Türkiye’de yaşayan, Türk vatandaşlığı olan bir iş insanı.

Modacılık yapan ve mankenlik ajansı olan Emir’in mesleği, İran’da yasak. Taşkaya’nın Emir dahil Türkiye’de yaşayan bazı İranlı iş insanlarının aleyhinde haberler yaptırdığı ve bu haberlere son vermek için de para istediği öne sürüldü. Taşkaya’nın ayrıca, bu iş insanlarının sınır dışı edilip İran’a teslim edilmesi için İran istihbaratıyla görüştüğü iddia edildi.

İş adamını hackleyip şantaj yapan Ümit Özdağ'ın yardımcısı Adem Taşkaya görevden alındı!

Zafer Partili Taşkaya’nın kendisine şantaj yaptığını söyleyen Sait Emir, Aydınlık’a konunun ayrıntıları aktardı.

Taşkaya’nın bir hackerla (siber korsan) anlaşıp Twitter ve Instagram hesaplarını ele geçirdiğini belirten Emir, daha sonra hackerin kendisine ulaşarak bazı videolar gönderdiğini kaydetti. Videolarda Adem Taşkaya’nın istihbaratçı olduğu iddia edilen İranlı Mohsen Afshani ile konuştuğu ve Türkiye’ye getirmek ve İranlı iş insanlarının hesaplarını ele geçirmek için yardım edeceğini söylediği görüldü.

İş adamını hackleyip şantaj yapan Ümit Özdağ'ın yardımcısı Adem Taşkaya görevden alındı! - Resim : 2

Taşkaya hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Sait Emir, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

“Açıkçası kendisini (Adem Taşkaya) tanımıyorum. Ben Cihan Nacar’ın defilesini yapıyordum, Ukrayna’daydım. Daha önce de Yıldırım Mayruk Bey’in jübilesini yapmıştım. Bunların ikisine de ben sponsordum. Ukrayna’dayken yerel birkaç gazeteyle önce bana şantaj yapmaya başladılar. Dediler ki bunlara o kadar sponsor olmuşsun, bize de destek çıkarsan seviniriz dediler. Ben de reddedince bunlar benimle ilgili şantaj haberler yapmaya başladılar. Önemsemedim. Dava süreci başlattım, mahkemeye başvurdum.

Yurtdışındayken bir arkadaşım bana ‘Adem Taşkaya diye birisi seninle ilgili bir haber yazmış’ dedi. Baktım, benimle ilgili dolandırıcı, kara para aklayıcısı gibi saçma sapan haberlerdi. Hemen iletişime geçtim, ‘Beni nereden tanıyorsun, bununla ilgili herhangi bir ihbar mı var?’ dedim. ‘Siz İranlı mısınız?’ dedi.

‘Evet İran doğumluyum ama şu an Türk vatandaşıyım, 30 yıldır Türkiye’deyim’ dedim. ‘Sizinle ilgili bazı İranlı arkadaşlar bizimle iletişime geçti, sorunlarınız var’ dedi. Ben de evet dedim. İran’da modellik, mankenlik ajansı, defile işi yasak olduğu için beni tehdit etti.

Sonra, ‘Tamam sorun değil, biz yardımcı oluruz, olumsuz haber de yapmayız, dilerseniz anlaşalım’ dedi. Tabi ki dedim. Avukatıyla görüştüm, benden 300 bin dolar talepte bulundular.

 

"TAŞKAYA PARASINI ÖDEMEYİNCE VİDEOLARI GÖNDERMİŞLER"

“Sonrasında kendisine sert bir mesaj yazdım, ‘Böyle bir şey olamaz, Türkiye’ye geldiğimde yasal işlem başlatacağım’ dedim. Ondan sonra bana ‘Sen bittin, sen bundan sonra yoksun, mahkemeye gidersen işin biter’ dedi. Daha sonra benim Twitter’im ve Instagram’ım hacklendi. Sonra ben geri aldım. Fakat yaklaşık 2-3 hafta sonra birisi benimle iletişime geçti.

Bana ‘Ben size bazı videolar atacağım, işinize yarayacak’ dedi. Anlamadım, ne bunlar dedim, anlayacaksınız dedi. Sonra bu videolar geldi bana. Twitter ve Instagram’ımı hackleyen kişiymiş. Bunlar galiba Adem Taşkaya’yla anlaşmışlar, sonra Adem Taşkaya parasını ödemeyince demiş ki ben bu videoları sahibine göndereceğim. Sonra bana şunu da iletti: Adem Taşkaya İran istihbaratıyla irtibatta, elimde video da var dedi ve onları da attı. Hemen savcılığa başvurdum.”

"TAŞKAYA, BANA ‘PARTİ KURUYORUM ZARAR GELMESİN’ DEDİ"

“Bu süreçte Adem Taşkaya bana ulaştı, ‘Bir parti kuruyorum, partime zarar gelmesini istemiyorum, bundan sonra seninle ilgili haber paylaşmayacağım, davayı geri çek.’ dedi. Tarih 12 Nisan 2021’di. Dava sürecinden 6 ay sonra. Adem Taşkaya bu süreçte benimle ilgili çok hırçınlaştı, benim arabama benzer bir araba bulmuş, silahlı bir araba, beni onun önüne koyup montajlamış. Bana dolandırıcı iftiraları attı. Benim çektiğim kliplerdeki görüntüler üzerinden iftira attı.”

 

TAŞKAYA: BİTCOİN HESAPLARININ BOŞALTILMASI İÇİN YARDIM EDERİM

Taşkaya’nın İranlı hacker ve istihbaratçı olduğu iddia edilen Mohsen Afshani ile yaptığı çevrimiçi görüntülerde bazı İranlı iş insanlarını yakalatmak ve onların hesaplarındaki Bitcoin’lerin boşaltılması için yardım edeceğini söylediği görülüyor.

 

TAŞKAYA 'İFTİRA' DEDİ

İddiaları ve görüntüdeki konuşmaların sorulduğu Adem Taşkaya, iddialar için suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Taşkaya, “Hakkında kim paylaşım yapıyorsa herkese aynı iftirayı atıyor. İddiasını suç duyurusu ile perçinlemeli. Diş doktoru olmadan diş doktorluğu yapıyor. Hem de İstanbul emniyet müdürü ve başsavcının. Videoda kendisi söylüyor. Daha vahim şeylere kendileri cevap versin.” şeklinde konuştu.

İş adamını hackleyip şantaj yapan Ümit Özdağ'ın yardımcısı Adem Taşkaya görevden alındı! ile ilgili etiketler İYİ Parti Zafer Partisi Sait Emir'
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.