İrlandalıların Osmanlı Sultanı Abdülmecid'e 'minnet' mektubu!

Türk tarihinde ve bugünkü devlet zihniyetinde hala, darda ve zorda olanın yanında olmak var. Osmanlı İmparatorluğu'nun ise yaptığı insani yardımlar, Avrupalılar tarafından hala hatırlanıyor. İşte o belge...

Hollanda'nın en iyi üniversitelerinden Leiden Üniversitesi'nde ve Türkiye'deki Bilkent Üniversitesi'nde çalışan Türk tarihçisi Sean Patrick Smyth, Twitter hesabı üzerinden ilginç bir paylaşımda bulundu. 

İRLANDA'NIN OSMANLI SULTANINA YAZDIĞI 'MİNNET' MEKTUBU

Paylaştığı fotoğrafta, 1800'lerden kalma, üzerinde İrlanda bayrağının renkleri lan turuncu, beyaz ve yeşil ve Sultan Abdülmecid'in ismi görülen bir belge var. 

İrlandalıların Osmanlı Sultanı Abdülmecid'e 'minnet' mektubu!

Söz konusu belge, 1845-1852 kıtlığı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'nun İrlanda'ya yaptığı gıda yardımları için bir minnet göstergesi olarak İrlanda soyluları tarafından Osmanlı Sultanı Abdülmecid'e gönderilmiş bir teşekkür mektubu.

 

Kaynak: SuperHaber

İrlandalıların Osmanlı Sultanı Abdülmecid'e 'minnet' mektubu! ile ilgili etiketler Osmanlı İrlanda Mektup abdülmecid sultan kıtlık minnet belge
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.