"Irkçılık yapılmadı!"

Rusya Premier Lig ekiplerinden Zenit, Barcelona'dan kadrosuna kattığı Malcom'un Krasnodar ile oynanan maçta ırkçı saldırıya maruz kaldığı iddialarını yalanladı.

Barcelona'dan Rus ekibi Zenit'e transfer olan Malcom'un, Krasnodar ile oynana maçta ırkçı saldırıya maruz kaldığı iddia edilmişti. Tribünlerde açıklan bir pankartın ırkçı bir ironi olduğu belirtilirken, Zenit Kulübü'nden konu ile ilgili açıklama geldi.

Rusya Premier Lig ekiplerinden Zenit’in Barcelona’dan 40 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı Malcom’un, ilk maçında ırkçı saldırıya uğradığı iddia edildi. Krasnodar ile oynanan maçta Zenit formasını ilk kez giyen Malcom için tribünde açılan bir pankart ortalığı karıştırmıştı.

Oyuna sonradan giren Brezilyalı yıldız Malcom için “Geleneklerimize sadık kalan yöneticilerimize teşekkür ederiz” şeklinde bir pankart açan Zenit taraftarlarının, ırkçı bir göndermede bulunduğu belirtilmişti. Zenit Kulübü, konu ile ilgili taraftarlarını savunan bir açıklamada bulundu.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

Batı medyası pankartta yazanları bilerek çarpıtıyor. Medya bu pankartı gerçekle alakası olmayan bir şekilde değerlendirerek gerçek dışı bir sonuca ulaşmıştır. Bizim geleneklerimiz geçmişine, dinine ve etnik kökenine bakmaksızın her zaman üst düzey futbolcuları kulübümüze kazandırmaktır. Medyayı ve diğer kulüpleri, bir sonuca ulaşmadan önce gerçekleri iyice araştırmalarını tavsiye ederiz.

"Irkçılık yapılmadı!"

"Irkçılık yapılmadı!" ile ilgili etiketler Rusya Brezilya Zenit Barcelona Rus
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.