Irkçı video sosyal medyayı ayaklandırdı

Batman'da uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırı iddiası ile Sakarya ve Afyonkarahisar'da Kürt işçilere saldırıldığı şeklindeki yalan haberleri kast ederek video çeken kadın, sosyal medyada büyük tepki çekti. Twitter'da açılan 'IrkçıKadınTutuklansın' etiketi Türkiye gündeminin ilk sıralarına yerleşti.

Sakarya'da mevsimlik işçilere ve Afyonkarahisar'daki inşaat işçilerine Kürt oldukları için saldırıldığı iddia edilmişti. Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı kısa sürede ortaya çıkarılmış ve olayların gerçek nedeni açıklanmıştı.

 Bu iki olayı ve Batman'da Musa Orhan tarafından tecavüzüe uğradıktan sonra intihar ettiği öne sürülen İpek Er, olayını överek video çeken bir kadın sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Irkçı video sosyal medyayı ayaklandırdı

TUTUKLANMASI İÇİN KAMPANYA

Müzik eşliğinde dans ederek sarf ettiği, "Çavuşumuz koydu, Sakarya koydu, Afyon koydu" şeklindeki ırkçı ve cinsiyetçi söylemlere birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Kadın hakkında Twitter'da #IrkçıKadınTutuklansın etiketi açıldı.

Irkçı video sosyal medyayı ayaklandırdı - Resim : 2

İşte Sakarya ve Afyonkarahisar'daki olayların aslını anlatan haberler:

 

 

Irkçı video sosyal medyayı ayaklandırdı ile ilgili etiketler Twitter Irkçı video Sosyal Medya Sakarya Batman afyon

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.