Irkçı Alman, 5 Türk'ü öldürmüştü: Alman Savcılığı dosyayı kapattı!

Avrupa ülkelerinin adaleti Türklere yapılan saldırılara karşı nedense hep çaresiz kalıyor. Almanya’nın Hanau kentinde geçtiğimiz yıl Şubat ayında Türklere ait bir nargile kafeye düzenlenen ırkçı silahlı saldırı hakkında yapılan soruşturmada takipsizlik kararı verilirken, saldırganın tek başına hareket ettiği belirlendi. 10 kişi yaşamını kaybetmişti. Almanya, dosyayı kapattı.

Alman adaleti, geçen yıl 5'i Türk 10 kişinin öldüğü ırkçı saldırı dosyasını kapatıyor.

SALDIRIYI TEK BAŞINA DÜZENLEMİŞ

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de düzenlenen ve 5’i Türk 10 kişinin ölümüne sebep olan olayda 43 yaşındaki saldırgan Tobias R. hakkında yapılan soruşturma sonucunda saldırıyı tek başına düzenlediği belirlendi.

'YETERLİ DELİL ORTAYA ÇIKMADI'

Karlsruhe’deki Federal Savcılık yaptığı açıklamada, neredeyse 2 yıl süren soruşturmanın ardından “Olayla ilgili tüm soruşturma sonucunda, azmettiriciler veya yardımcı olarak başka kişilerin suç ortaklığı yaptığına dair yeterli delil ortaya çıkmadı" dedi.

'ŞİDDET, IRKÇILIK TARAFINDAN MOTİVE EDİLDİ'

Saldırganın paranoyak ırkçı komplo teorileri nedeniyle saldırı gerçekleştirdiğini belirten savcılar, şiddetin ırkçılık tarafından motive edildiğini açıkladı.

SALDIRIDA RUM, BULGAR VE AFGAN KÖKENLİLER DE VARDI

Almanya’nın yeni İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise, Almanya’daki artan aşırı sağcılıkla mücadeleye öncelik vereceğini söyledi. Saldırıda ölenler arasında Rum, Bulgar ve Afgan kökenlerinin yanı sıra bir Alman vatandaşı da yer alırken, bir kişi de yaralanmıştı.

Irkçı Alman, 5 Türk'ü öldürmüştü: Alman Savcılığı dosyayı kapattı! ile ilgili etiketler Almanya Irkçı Saldırı hanau dosya kapattı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.