İrini operasyonu nedir? Akdeniz'de Türk gemisini arayan Yunan subay kim?

İrini operasyonu nedir? Akdeniz'de Türk gemisini saatlerce arama emri veren Yunan subay kim merak ediliyor. İrini harekatı, Avrupa Birliği tarafından Akdeniz'de başlatılan tartışmalı bir operasyon olma özelliği taşıyor. Peki, Roseline-A adlı kargo gemisini arayan Yunan subay kim?

İrini operasyonu / Harekatı nedir araştırılıyor. Alman Der Spiegel dergisi, Irini'de görev yapan Alman fırkateyni Hamburg'un Bingazi açıklarında seyreden bir Türk kargo gemisini durdurduğunu bildirdi. Habere göre, Hamburg'da görevli Alman donanma askerleri Bingazi'nin yaklaşık 200 kilometre açığındaki Roseline-A adlı kargo gemisini Pazar günü durdurdu.

İRİNİ OPERASYONU NEDİR?

İrini Harekatı, BM'nin Libya'ya yönelik silah ambargosunun denetlenmesi için Avrupa Birliği (AB) tarafından Akdeniz'de başlatılan tartışmalı bir operasyon olma özelliği taşıyor.

2292 No'lu BMGK kararında meşru hükümet olarak yer alan Milli Mutabakat Hükümeti ile istişare ve izin zorunlu kılınmış olmasına rağmen başlatılan İrini Harekatı, taraflı ve yasa dışı bir operasyon olarak tepki çekiyor.

Bazı Avrupa ülkeleri, AB fonlarından yararlanabilmek için operasyona ses çıkarmazken, daha cesur davranan bazı ülkeler ise tepkilerini koyarak operasyondan çekiliyor.

TÜRK KARGO GEMİSİNİ BASAN YUNAN SUBAY KİM?

Avrupa Birliği (AB) tarafından Libya'ya giden gemileri kontrol etmek için kurulan tartışmalı Irini Operasyonu, bir kez daha Türkiye ile karşı karşıya geldi. Alman Der Spiegel dergisi, Irini'de görev yapan Alman fırkateyni Hamburg'un Bingazi açıklarında seyreden bir Türk kargo gemisini durdurduğunu bildirdi.

Habere göre, Hamburg'da görevli Alman donanma askerleri Bingazi'nin yaklaşık 200 kilometre açığındaki Roseline-A adlı kargo gemisini Pazar günü durdurdu. Der Spiegel'in haberinden dakikalar sonra Anadolu Ajansı olaya ilişkin haberini servis etti. AA, İstanbul'dan demir alan geminin Misrata Limanı'na gittiğini duyurdu.

EMRİ VEREN YUNAN KOMUTAN

Başında Yunan bir komutanın bulunduğu Irini Operasyonu'ndaki Alman fırkateyni, Türkiye'den Libya'ya gıda ve boya gibi muhtelif maddeler taşıyan gemiyi Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuka aykırı şekilde saatlerce aradı. AA'nin haberinde, kargo gemisinin Alman fırtakeyni tarafından Mora Yarımadası'nın güneybatısında durdurulduğu belirtildi.

Deniz hukukuna göre, gemilerde arama yapabilmek üzere gemiye personelin çıkması için bayrak devletinin rızasının alınması gerekiyor.

İrini operasyonu nedir? Akdeniz'de Türk gemisini arayan Yunan subay kim? ile ilgili etiketler Doğu Akdeniz Akdeniz Alman
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.