Okan Buruk, İrfan Can Kahveci transferinde açık kapı bıraktı

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in kadrosunda görmek istediğini açıkladığı İrfan Can Kahveci'nin transferine ilişkin açıklamalarda bulundu. Son sözü başkanların söyleyeceğini belirten Buruk, transferde açık kapı bıraktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in 6-0'lık Gençlerbirliği galbiyetinin ardından yaptığı transfer açıklamasının yankıları sürüyor. Tecrübeli çalıştırıcının, "İrfan'ı istiyoruz, İrfan'ın da bizi istediğiniz biliyoruz" sözlerine Madipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk'tan cevap geldi.

Deplasmanda 1-2 kazandıkları Ankaragücü maçının ardından konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Buruk, "Fatih hocanın açıklamalarını dinledim, memnun olmadığı oyuncular var. Bütün hocalar değişim ister, biz de istiyoruz. Bununla ilgili başkanla konuşuyoruz. Burada Galatasaray'ın talebi var, belki birçok takımın talebi var" dedi.

3 maçlık cezası sona eren ve Ankaragücü deplasmanında takımının başında sahaya çıkan deneyimli çalıştırıcı, şunları söyledi: "Altını çizmek gerekirse, dünyadaki bütün futbolcuları alma şansınız var. Neymar'ı örnek verirsek; PSG, Barcelona'dan aldı. Burada önemli olan kulüp başkanlarının konuşmaları. Biz çok değerli oyunculara sahibiz, onları çok seviyoruz.  Transferde önemli olan kulüplerin vereceği kararlar. Biz de bu anlamda kulübümüze isteklerimizi iletiyoruz. Son karar başkanlar ve yönetimlerdedir. Bu sene şanssız bir dönem yaşadık. 3 oyuncumuz neredeyse sezonu kapattı. Caiçara, Skrtel, Boli Bolingoli... Eksilen yerlere takviye istiyoruz. Özellikle stoper ve sağ bekte alternatif azaldı. İhtiyaç olursa diğer bölgelere de bakacağız."

Ankaragücü maçında 76 dakika sahada kalan İrfan Can Kahveci, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 15 maçta 2 gol, 1 asist üretti. Özellikle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği etkileyici performansla transferin gözdesi haline gelen 25 yaşındaki milli orta saha oyuncusu için İstanbul ekibine Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden teklifler geldiği biliniyor. Başakşehir'in içerde 3-4 mağlup olduğu RB Leipzig maçında hat-trick yapan ve Devler Ligi'nde haftanın 11'ine giren yıldız orta saha oyuncusunu Turuncu-Lacivertliler'le 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Okan Buruk, İrfan Can Kahveci transferinde açık kapı bıraktı

Galatasary Teknik Direktörü Fatih Terim'in kadroda görmeyi çok istediği futbolcu için sunulan teklifte Luyindama, Diagne ve Ryan Babel'in pakete dahil edildiği iddiaları kamuoyuna yansıdı. Ancak Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, 2017 yazında Gençlerbirliği'nden 1.4 milyon euroya transfer ettiği futbolcusunu en az 15 milyon euro bonservisle Avrupa'ya satmayı planlıyor. İrfan Can Kahveci'nin güncel piyasa değeri 10 milyon euro civarında...

Okan Buruk, İrfan Can Kahveci transferinde açık kapı bıraktı ile ilgili etiketler Okan Buruk İrfan Can Kahveci Fatih Terim Galatasaray Medipol Başakşehir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.