'ABD'nin Türkiye'ye yaptırımları desteklenmeli'

İran milletvekili Mahmud Ahmedi Bilaş, Ermenistan işgalindeki topraklarını kurtaran Azerbaycan'ı hedef alarak, ''Karabağ Savaşı'nda diplomatik terbiyeyi bir kenara bırakıp Ermenistan’ı desteklememiz gerekliydi. Gelecekte Azerbaycan'dan topraklarımızı geri almalıyız'' dedi. Bilaş hadsiz açıklamalarına Türkiye'yi de katarak, ABD'nin yaptırımlarının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İran’ın Şazand kenti milletvekili, Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi üyesi Mahmud Ahmedi Bilaş, Ermenistan’ı desteklemeyi ülkesinin dış politikasında önemli bir ilke olarak gördüğünü söyledi.

"KARABAĞ SAVAŞI'NDA ERMENİSTAN'I DESTEKLEMELİYDİK"

Meclis oturumunda açıklamalarda bulunan Bilaş, ''Karabağ savaşı sırasında, diplomatik terbiyeyi bir kenara bırakarak Ermenistan’ı desteklememiz gerekliydi. Bugünkü Azerbaycan Cumhuriyeti ile Güney Kafkasya’nın bazı kısımları gerçek ve tarihi belgelere göre İran anavatanının bir parçası olup, gelecekte bir şey olduğunda, bu bölgeler anavatanlarına, İran’a iade edilmelidir.'' açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE'Yİ DE HEDEF ALDI

Vekil hadsiz sözlerine Türkiye'yi de katarak, ''İran, Türkiye’ye yönelik Avrupa ve Amerika yaptırımlarını kayıtsız şartsız desteklemelidir'' dedi.

'ABD'nin Türkiye'ye yaptırımları desteklenmeli' ile ilgili etiketler İran Türkiye Ermenistan Azerbaycan ABD Yaptırım dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.