İranlı Türklerden protestolara destek geldi!

İran’ın Tebriz kentinde, Türk aktivistler çağrı yaptı: Huzistan eyaletinde 9 gündür devam eden kuraklık ve su kesintilerine karşı başlayan protestolara destek gösterisi düzenlendi.

İran'da susuzluk yüzünden çıkan iç karışıklık devam ediyor. Protestolara bu kez de Tebriz'deki İranlı Türklerden destek geldi.

TÜRKLERİN ÇAĞRISIYLA PROTESTOLARA DESTEK

İran’ın Tebriz kentinde Türk aktivistlerin çağrısıyla Huzistan eyaletinde 9 gündür devam eden kuraklık ve su kesintileri nedeniyle başlayan protestolara destek gösterisi gerçekleştirildi.

İran Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Tebriz kentindeki gösterilerde sloganlar atılarak, hükümetten ülkenin güneyindeki su sorununa çözüm bulunması istendi.

İran’ın güneyinde bulunan Huzistan eyaletinde 15 Temmuz perşembe günü su kaynaklarının kuruması ve kuraklık nedeniyle gösteriler başlamıştı.

TÜM EYALETE YAYILDI

Huzistan eyaletinin Ahvaz şehrinde başlayan gösteriler, Hamidiye, Bostan, Şadgan, Şuş, Danyal ve Mahşehr şehirlerine yayıldı.

İranlı Türklerden protestolara destek geldi! ile ilgili etiketler İran protesto susuzluk tebriz iranlı türkler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.