Fahrizade suikastinde İsrail izleri

İran'ın nükleer programının mimarlarından Muhsin Fahrizade suikasta uğradı. İran Savunma Bakanlığı, Fahrizade'nin ağır yaralandığını ve kaldırıldığını hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. İran Devrim Muhafızları suikattan İran'ı sorumlu tutarak "Geçmişte sahada hiçbir adımı karşılıksız bırakmayacağımızı gösterdik" açıklaması yaptı. İran Dışişleri Bakanı Zarif, nükleer fizikçi Fahrizade'ye yönelik terör saldırısında İsrail'in rolü olduğuna dair ciddi belirtiler bulunduğunu söyledi

İran devlet televizyonu, nükleer fizikçi Fahrizade'nin öğleden sonra Tahran'a bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen terör saldırısında ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

İran Savunma Bakanlığı, Fahrizade'nin hastanede kurtarılamayarak öldüğünü duyurdu.

Bakanlık açıklamasına göre; Fahrizade'nin korumaları ile teröristler arasında çatışma çıktkı. Bu sırada Fahrizade ve koruması ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan Fahrizade, doktorların tüm müdahalelerine rağmen vefat etti.

İran nükleer programının mimarı olarak bilinen Muhsin Fahrizade'nin adı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mayıs 2018'de İran nükleer programı hakkında yaptığı sunumda da anılmıştı.

Fahrizade suikastinde İsrail izleri

İRAN TEL AVİV HÜKÜMETİNİ SUÇLADI

Muhsin Fahrizade öldürülmesi Ortadoğu'da gerimi daha da tırmandırmış durumda. İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, suikasttan İsrail'i sorumlu tuttuklarını söyledi.

 

Selami, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İran Savunma Bakanlığı Araştırma ve İnovasyon Kurumu Başkanlığını da yürüten Fahrizade'nin bugün Tahran'a bağlı Abser ilçesinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinden İsrail'i sorumlu olduğunu iddia etti.

Fahrizade suikastinde İsrail izleri - Resim : 2

Fahrizade'nin öldürülmesinin İsrail'in, İran'ın modern bilime ulaşmasını engellemek için attığı en açık adım olduğunu ileri süren Selami, İsrail'e yönelik tehdit içeren açıklaması şöyle:

"Siyonistler nükleer bilimcimizi öldürdü ancak bu adımın karşılığını nerede verdiğimizi kendileri bilir. Biz açıklamıyoruz fakat onlar biliyor. Geçmişte sahada hiçbir adımı karşılıksız bırakmayacağımızı gösterdik."

İRAN DIŞİŞLERİ'NDEN İSRAİL İDDİASI

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de nükleer fizikçi Fahrizade'ye yönelik terör saldırısında İsrail'in rolü olduğuna dair ciddi belirtiler bulunduğunu açıkladı.

Zarif, suikasta ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

İranlı üst düzey bir bilim insanının teröristler tarafından hedef alındığını belirten Zarif, "Bu alçaklık, İsrail'in rolüne dair ciddi belirtilerle birlikte faillerin umutsuz savaş kışkırtıcılığını gösteriyor." dedi.

Zarif, "İran, uluslararası topluma, özellikle de Avrupa Birliği'ne utanç verici çifte standartlarına son verme ve bu devlet terörünü kınama çağrısında bulunuyor." sözleri ile İsrail'e karşı kınama çağrısı yapdı.

İran nükleer programının mimarı olarak tanınan Muhsin Fahrizade'nin adı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mayıs 2018'de İran nükleer programı hakkında yaptığı sunumda özellikle belirtilmişti.

 

Fahrizade suikastinde İsrail izleri ile ilgili etiketler İran İsrail Tahran Nükleer Fizikçi Muhsin Fahrizade
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.