İranlı kadın, iki güvenlik görevlisinin cinsel istismarına uğradı

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, İran sınırından Türkiye'ye gelen ve Van'da gözaltına alınan öğretmen Z.N.'nin geri gönderme merkezinde iki güvenlik görevlisi tarafından cinsel istimara uğradığını yazdı. Saymaz, korkunç olayı anlattığı yazısında mağdur kadının ülkesine döndüğünü, olayın faillerinin ise tutuklandığını belirtti.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, İran'dan binbir zorlukla Türkiye’ye gelen İranlı öğretmen bir kadının güvenlik görevlileri tarafından uğradığı korkunç cinsel istismarı yazdı.

İran'dan Türkiye’ye gelen ve gözaltına alınan öğretmen bir kadının yaşadığı cinsel istismarı yazan Saymaz, bu korkunç olayın failleri olan iki güvenlik görevlisinin de tutuklandığını ifade etti.

“KORKTUĞUM İÇİN DİRENEMEDİM”

İşte Saymaz'ın köşesine taşıdığı olayın detayları;

"Z.N. adlı kadın öğretmen, her yıl on binlerce düzensiz göçmen gibi dağlarda donmayı, Van Gölü'nde batan bir teknede boğulmayı veya Covid-19'a yakalanmayı göze alarak, İran sınırını yayan aşıp Türkiye'ye girdi. İçinde bulunduğu göç kafilesi, Haziran 2020'de Van'a indi. Polis, 36 yaşındaki Z.N.'yi Van Otogarı'nda otobüs beklerken gözaltına aldı. Z.N., Van Emniyet Müdürlüğü'nde 12 gün tutuldu. Ülkesine iade edilmek üzere 10 Temmuz'da Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. Birkaç gün zemin katta yatırıldıktan sonra odaya çıkarıldı. 21 Temmuz'u 22'ye bağlayan gece saat 23.35'i gösteriyordu ki Z.N.'nin kapısı çalındı. Kapının sürgüsü çekildi. Y.V. adlı güvenlik görevlisi iddiaya göre sürgünün boşluğundan Z.N.'yi seyretti. Ardından içeri girdi, yatağa uzandı ve… Z.N., “Korktuğum için direnemedim” diyecekti. Güvenlik görevlisi ‘işini' bitirip çıktı.

FAİLLERİ TEŞHİS ETTİ

Z.N., 24 Temmuz'da çevirmen eşliğinde şikayetçi oldu. Kamera görüntüleri izlendi. Z.N., cinsel istismarda bulunan iki güvenlik görevlisini teşhis etti. "

Yaşananların ardından ülkesine geri dönen Z.N'nin davası onun yokluğunda başlayarak görülecek.

İranlı kadın, iki güvenlik görevlisinin cinsel istismarına uğradı ile ilgili etiketler İsmail Saymaz cinsel istismar iranlı kadın güvenlik görevlisi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.