İran'ın nükleer silah üretmesine sadece 2 ay kaldı!

İsrail, İran’ın nükleer silah üretmesine 2 ay kaldığını iddia ederek ABD ve BM’ye çağrıda bulundu. İsrail’den yapılan resmi açıklamada İran’ın nükleer silah üretmesine iki ay kaldığı iddia edilerek ABD başta olmak üzere diğer ülkelerden İran’ın nükleer faaliyetlerini durdurmaya zorlanması istendi.

İsrail, on yıllardır süregelen söylemine devam ediyor, fakat İran'daki gelişmeler yüzünden artık daha inandırıcı hale geldi: İran, yakında nükleer silah yapacak. 

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, aldıkları istihbarata göre İran’ın nükleer silah üretmesine sadece 2 ay kaldığını iddia ettiler.

Naftali Bennett bu konuda aldıkları istihbaratı en üst seviyede ABD’li yetkililerle paylaşacağını belirtti.

İSRAİL, KİMSENİN KENDİSİNE KULAK VERMEMESİNDEN ŞİKAYETÇİ

Bennett, ABD başta olmak üzere tüm ülkelerden İran’ı nükleer faaliyetlerini durdurmaya zorlamasını istedi.

İran’a yönelik yaptırımları yetersizlikle eleştiren eski İsrail Özel Kuvvetler komandosu Bennett, BM’nin İran’a nükleer faaliyetlerini durdurmaya zorlamak üzere sert ve caydırıcı yaptırımlar koymak zorunda olduğunu iddia etti.

İSRAİLLİLER 29 YILDIR AYNI PARANOYAYLA YAŞIYORLAR

İsrail, 1992’den bu yana tekrarlanan ve hiçbiri doğru çıkmayan “Kısa zamanda İran’ın nükleer silaha sahip olacağı” iddiaları nedeniyle uluslararası kamuoyunca inandırıcı bulunmuyor.

Fakat İran’ın uranyum zenginleştirme çalışmalarının nükleer silah üretebilecek seviyeye yükseldiğine dair bilgiler, bu kez bu iddiaların daha fazla ciddiye alınmasına neden oluyor.

SADECE 5 ÜLKENİN NÜKLEER SİLAHA SAHİP OLMA YETKİSİ VAR

Birleşmiş Milletler kuralları kapsamında, nükleer silah sahibi olmaya sadece 2. Dünya Savaşı’nın galibi 5 daimi üye ülke yetkili bulunuyor. Bu üye ülkeler ABD, Çin, Rusya, İngiltere ve Fransa’dan oluşuyor.

4 ÜLKE BU KURALI DİKKATE ALMIYOR

BM kurallarına aykırı olarak Hindistan, Pakistan, İsrail ve Kuzey Kore’nin de nükleer silahlara sahip olduğu biliniyor.

 

 

Kaynak: Mepa News, M5

İran'ın nükleer silah üretmesine sadece 2 ay kaldı! ile ilgili etiketler İran İsrail nükleer silah 2 ay
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.