İran'ı sarsan Muhsin Fahrizade suikasti! Şentop: İşin mahiyetini değiştirmez; terör terördür...

İran'ın nükleer programının mimarlarından olan ve suikaste uğramasıyla ülkeyi sarsan Muhsin Fahrizade ile ilgili Türkiye'den ilk açıklama geldi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "İranlı bir bilim insanının suikastle öldürülmesi bir terör faaliyetidir. Suikastı illegal örgütün yapmasıyla 'legal' örgütün veya devletin yapması işin mahiyetini değiştirmez; terör terördür, terör fiili işleyen teröristtir" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İran'ın nükleer programının mimarlarından nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesini bir terör faaliyeti olarak değerlendirerek, suikasti illegal bir örgütün veya devletin yapmasının işin mahiyetini değiştirmeyeceğini belirtti.

İran'ı sarsan Muhsin Fahrizade suikasti! Şentop: İşin mahiyetini değiştirmez; terör terördür...

Şentop, sosyal medya hesabı "Twitter"dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

İran'ı sarsan Muhsin Fahrizade suikasti! Şentop: İşin mahiyetini değiştirmez; terör terördür... - Resim : 2

"İranlı bir bilim insanının suikastle öldürülmesi bir terör faaliyetidir. Suikastı illegal örgütün yapmasıyla 'legal' örgütün veya devletin yapması işin mahiyetini değiştirmez; terör terördür, terör fiili işleyen teröristtir. Uluslararası alanda illegaliteye karşı çıkıyoruz."

 AA

İran'ı sarsan Muhsin Fahrizade suikasti! Şentop: İşin mahiyetini değiştirmez; terör terördür... - Resim : 3

İran'ı sarsan Muhsin Fahrizade suikasti! Şentop: İşin mahiyetini değiştirmez; terör terördür... ile ilgili etiketler İran Mustafa Şentop nükleer program suikast Muhsin Fahrizade
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.