İran’ı destekleyen iki ayrı Şii lider esrarengiz şekilde öldürüldü

Yıllardan beri darbe, çatışma, bombalama ve cinayetlerin sürdüğü Ortadoğu yine karıştı. İran’ı destekleyen Hizbullah lideri İmad Al-Amin Suriye'de, Ahmed Kureyşi ise Lübnan'da öldürüldü.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye huzur ve istikrarlı bir şekilde 2023 hedeflerine doğru ilerlerken, komşusu olan ülkelerde iç karışıklıklar devam ediyor.

Tunus’ta başlatılan Arap baharı sonrası, Libya’dan sonra iç karışıklık ve çatışmalar yaşayan Suriye ile İran’da esrarengiz iki cinayet gerçekleşti.

İran’ı destekleyen iki ayrı Şii lider esrarengiz şekilde öldürüldü

SURİYE’DE VE LÜBNAN’DA ESRARENGİZ CİNAYETLER!

SuperHaber’in Suriye ve İran’da bulunan yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Afgan kökenli Şii Hazaralardan oluşan Fatımiyyun Tugayları'nın yetkililerinden olan, İran Devrim Muhafızları komutanı Ahmed Kureyşi, geçtiğimiz gün Suriye'nin Humus ilinde düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldü.

Suriyeli yetkililer, Kureyşi’ye karşı yapılan hava saldırısının İsrail tarafından düzenlendiğini öne sürdü. Kureyşi’nin 2013 yılından bu yana, Suriye'de faaliyet gösterdiği ifade edildi.

 

İran’ı destekleyen iki ayrı Şii lider esrarengiz şekilde öldürüldü ile ilgili etiketler Libya Suriye İran Ahmed Kureyşi İmad Al-Amin şii
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.