İran’dan Van’a uçak seferleri ay sonu başlayacak

Van’ın ekonomisi için önemli bir unsur haline gelen İranlı turistlere yönelik olarak 31 Ocak'tan itibaren Tahran ve Van arasında deneme seferleri başlayacak.

İran merkezli özel bir havayolu şirketinin gerçekleştireceği deneme uçuşları, her hafta Pazartesi ve Cuma günleri sefer yapacak. İlki 31 Ocak'ta olan seferler Tahran Havalimanı ile Van Ferit Melen Havalimanı arasında düzenlenecek.

Konuya ilişkin olarak basını bilgilendiren Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, şu değerlendirmede bulundu:

"Başkonsolosluğumuz üzerinden İran'dan bir firmayla görüşmelerimiz oldu. Firma yetkilileri buraya geldi. Uçuşlarla ilgili görüşmelerde bulunduk. Tahran-Van uçuşları başlayacak. Devlet Hava Meydanlarına resmi müracaatlarını yapmışlar. Eksik olan evraklarını en kısa sürede tamamlayacaklar. Şu an ilk dört uçuş için uzlaşmamız sağlandı. 31 Ocak'ta ilk seferler başlayacak. Uçuşlar ilk etapta haftanın 2 günü yapılacak. Sefer sayısı talebe göre artırılabilir. 120 kişilik Boeing 737 tipi yolcu uçağıyla seferler düzenlenecek.

SEFERLER BAŞARILI OLURSA BAŞKA ŞEHİRLERDEN DE UÇUŞLAR OLABİLİR

Havayolu firması adına açıklama yapan Mahdi Arghand ise Van'ın turizmini hareketlendirmek istediklerini ifade ederken, hedeflerini şöyle aktardı:

"Uçuşların her gün yapılmasını hedefliyoruz. İran'ın başka şehirlerinden de Van'a uçuşların yapılması için çalışıyoruz. Van'ın turizmini hareketlendirecek adımlar atıyoruz. Desteklerinden ötürü Van Valisine çok teşekkür ediyorum."

İran’dan Van’a uçak seferleri ay sonu başlayacak ile ilgili etiketler Van İran turizm uçak seferleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.