İran'dan Kasım Süleymani suikastinin yıl dönümünde intikam yemini

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, 'Büyük İntikam' isimli bir animasyon paylaştı. Animasyonda, geçtiğimiz yıl 3 Ocak'ta ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani'nin intikamının alındığı görülüyor. Paylaşımda herhangi bir savaş durumunda ABD üslerine ev sahipliği yapan ülkeler arasında ayrım yapılmayacağı belirtildi. Videoyu izleyen sosyal medya kullanıcıları, 'İncirlik Üssü'ne saldırı olur mu' sorusunu gündeme getirdi.

Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin 1. yıl dönümü için İran 'Büyük İntikam' adlı bir animasyon paylaşıldı.

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade yaptığı açıklamada, “Bir savaş çıkması durumunda ABD üsleri ve o üslere ev sahipliği yapan ülkeler arasında ayrım yapmayız. Müttefiklerimizde basit roketler yerine hassas füzeler var.” dedi.

Bu açıklama sosyal medyada tartışma konusu olurken, kullanıcılar ABD kontrolünde olan İncirlik Üssü'ne saldırı olabileceği iddilarında bulundu.

İRAN-ABD ARASINDAKİ SAVAŞ İHTİMALİ DEVAM EDİYOR

İran için suikastın ardından savaş endişeleriyle başlayan 2020 yılı savaş tehditleriyle sona erdi.

Tahran'ın veya bölgedeki milis güçlerin Süleymani suikastının yıl dönümünde ABD güçlerine yönelik saldırılar düzenleyeceğine dair istihbarat üzerine Washington yönetimi bölgeye ağır bombardıman uçakları ve donanma güçlerini sevketti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise ABD yönetimini "savaş bahanesi üretmek için komplolar kurmakla" suçladı.

ABD'de başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden döneminde İran ile ABD arasındaki gerginliğin azalması bekleniyor ancak 20 Ocak'ta Beyaz Saray'dan ayrılacak olan ABD Başkanı Trump'ın görev süresi sona ermeden İran'ın nükleer ve askeri tesislerine saldırı düzenleyebileceğine dair endişeler İran'da ve uluslararası medyada yer buluyor.

İran'dan Kasım Süleymani suikastinin yıl dönümünde intikam yemini - Resim : 2

 

İran'dan Kasım Süleymani suikastinin yıl dönümünde intikam yemini ile ilgili etiketler İran Kasım Süleymani ABD Saldırı incirlik üssü animasyon

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.