İran'dan iki açıklama birden: Savaş istemiyoruz...

İran'ın ABD'nin Irak'taki iki üssüne 13 balistik füze ile gerçekleştirdiği saldırının ardından açıklamalar gelmeye devam ediyor. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif yaptığı açıklamada "Savaş istemiyoruz ama kendimizi her türlü saldırıya karşı savunuruz" dedi. Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada da Washington'un her adımına karşılık verileceği açıklandı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, sosyal medya hesabından füze saldırıları sonrası bir açıklama yaptı.

Zarif, "İran, BM sözleşmesinin 51. maddesine uygun olarak kendini savunmak için uygun adımlar atmış; bizim vatandaşlarımızı ve üst düzey yetkililerimize korkakça saldıranların bulunduğu üssü vurmuştur. Savaş peşinde değiliz; ama kendimizi her türlü saldırıya karşı savunuruz" ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sarallah Karargahı Komutan Vekili İsmail Kevseri de yaptığı açıklamada, ABD'nin bölgeden çekilmesi gerektiğini belirtti ve aksi takdirde Washington'un her adımına karşılık vereceklerini söyledi.

İRAN'DAN BMGK'YA MEKTUP

Bu arada İran yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) bir mektup göndererek, "savaş peşinde olmadıklarını" bildirdi.

İran devlet medyasının haberine göre, Tahran yönetimi Devrim Muhafızları Ordusu'nun ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurmasının ardından BMGK'ye ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e birer mektup gönderdi.

Mektupta, "Savaş peşinde değiliz. Bize karşı yapılacak her türlü askeri maceracılığa karşı uyarıda bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

 

İran'dan iki açıklama birden: Savaş istemiyoruz... ile ilgili etiketler İran BM ABD cevad zarif iran devrim muhafızları güvenlik konseyi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.