İran'dan Azerbaycan sınırına 'ağır' sevkiyat!

Azerbaycan'ın Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ'ı geri almak için başlattığı operasyondaki ilerleyişi sürüyor. Azerbaycan ordusunun bölgenin güney sınırını kısmını tamamen ele geçirmesinin ardından İran'ın iki ülke arasındaki sınıra ağır silahları naklettiği ortaya çıktı. Söz konusu görüntüleri paylaşan gazeteci İbrahim Karagül, ''İran'ın Kafkaslar'a müdahalesi, bütün coğrafyayı yakar. Ama asıl İran'ı yakar.'' ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ'ı işgalden kurtarmak için 27 Eylül'de karşı harekat başlatan Azerbaycan ordusu, bölgeyi kuzey ve güney cepheden kuşatarak, adeta bir "hilal" çizdi.

Sınır hatları boyunca güney ve kuzeyden ilerleyen Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'ın güney sınırını işgalden tamamen kurtardı.

İRAN SINIRINA KARAKOL KURULDU

Bunun ardından Azerbaycan, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan İran sınırına karakollar kurdu.

Cebrail ve Zengilan illerinde yer alan Soltanlı, Halefli, Hudaferin ve Kumlak karakollarına Azerbaycan bayrağı dikildi ve Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetine bağlı askerler burada görev yapmaya başladı.

İRAN'DAN AZERBAYCAN SINIRINA SEVKİYAT

Tüm bu gelişmeler üzerine İran'ın da askeri bir yığınak oluşturmak amacıyla Azerbaycan sınırına ağır silahlar sevk ettiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül tarafından paylaşılan görüntülerde, füze sistemlerinin TIR'larla nakledildiği görülüyor.

''BU BÜTÜN COĞRAFYAYI YAKAR, AMA ASIL İRAN'I YAKAR''

Karagül, söz konusu görüntülere ilişkin, ''İran, Azerbaycan sınırına ağır silahlar sevk ediyor. Tor-M1 ve Mirsad Zenit füze sistemleri naklediyor. İran'ın Kafkaslar'a müdahalesi, bütün coğrafyayı yakar. Ama asıl İran'ı yakar.'' ifadelerini kullandı.

İşte Azerbaycan ordusunun ilerleyişi sonrası haritada oluşan son durumu;

İran'dan Azerbaycan sınırına 'ağır' sevkiyat! - Resim : 2

İran'dan Azerbaycan sınırına 'ağır' sevkiyat! ile ilgili etiketler İbrahim Karagül İran Azerbaycan asker Füze sınır sevkiyat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.