İran’daki sel felaketinde can kaybı 69’a yükseldi

İran’da şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde can kaybı 69’a yükselirken, kayıp sayısı ise 45'e yükseldi.

İran’da geçtiğimiz hafta başlayan ve ülkeyi etkisi altına alan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde ölü sayısı 69’a yükseldi.

"45 KİŞİ HALA KAYIP"

İran Kızılayı Yardım ve Kurtarma Başkanı Mehdi Velipur yaptığı açıklamada, "Ülkede 21 eyalette etkili olan sel felaketinden Tahran, Loristan, Çaharmahal ve Bahtiyari, İsfahan ve Yezd eyaletleri selden en çok etkilenen yerler oldu" dedi. Velipur açıklamasında, “Ülkedeki son verilerde sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 69’a yükseldi ve 45 kişi ise hala kayıp” ifadelerini kullandı.

İran’daki sel felaketinde can kaybı 69’a yükseldi

EN ÇOK CAN KAYBI TAHRAN'DA

İran Kriz Yönetimi Kurumu Genel Koordinatör Yardımcısı Nejad Cehani ise sel felaketinde en çok can kaybının başkent Tahran'da olduğunu belirterek, "Sel nedeniyle başkent Tahran'da 32 kişi hayatını kaybetti" dedi. Meydana gelen selin ülke genelinde maddi hasara neden olduğunu söyleyen Cehani, "Sel felaketlerinde 20 bin konut zarar gördü. Bu konutlardan 13 bin tanesinin yeniden inşa edilmesi gerekiyor. 7 bin konut ise tamamen kullanılamaz hale geldi" dedi.

İran’daki sel felaketinde can kaybı 69’a yükseldi - Resim : 2

İran Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hafta boyunca ülke genelinde yağışların devam edeceği belirtilerek, halka dere ve nehir yataklarından uzak durmaları uyarısında bulunuldu.

İran’daki sel felaketinde can kaybı 69’a yükseldi - Resim : 3

İran’da dün yapılan açıklamada, şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde can kaybının 56’ya yükseldiği, kayıp 28 kişinin ise arandığı bildirilmişti.

İran’daki sel felaketinde can kaybı 69’a yükseldi - Resim : 4

Öte yandan 2019 yılında İran'ın güneyinde şiddetli yağışların neden olduğu selde 76 kişi hayatını kaybetmişti.

İran’daki sel felaketinde can kaybı 69’a yükseldi ile ilgili etiketler İran Sel (Doğa olayı) can kaybı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.