İran'da Türk mallarına boykot çağrısı

Türkiye ile İran arasında yaşanan 'şiir' gerginliği sosyal medyaya da yansıdı. Yaptıkları paylaşımlarla Türk mallarına boykot çağrısında bulunan İranlılar, sözde Ermeni soykırımının da kabul edilmesi gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla önceki gün Azadlık Meydanı'nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'nde Şair Bahtiyar Vahapzade'nin "Topraktan pay olmaz" şiirinden bir bölüm okudu.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a okuduğu şiir nedeniyle tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zarif, şiire karşılık "Kimse Erdoğan’a, Bakü’de yanlışlıkla okuduğu şiirin, Aras Nehri’nin kuzey bölgelerinin İran’ın ana topraklarından zorla ayrılmasıyla ilgili olduğunu söylememiş!O, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin egemenliğine karşı konuştuğunu fark etmedi mi acaba? Kimse Aziz Azerbaycan’ımız hakkında konuşamaz." ifadelerini kullandı.

İRANLILAR BOYKOT KAMPANYASI BAŞATTI

Yaşanan bu gerginlik sonrası İranlılar sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye'ye yönelik boykot kampanyası düzenledi.

"Boykot Türkiye" adlı kampanyanın görselinde İranlılar, Türk mallarını ve barkotlarını yayınlayarak "1.5 milyon Ermeninin soykırımını kabul etmek ve Türkiye'den mal, seyahat ve eğlence alımını yasaklamak, halkın abartısına cevap olacaktır. Kuzey İran'ın dönüşü çok yakın." ifadeleri yer aldı.

İran'da Türk mallarına boykot çağrısı

 

İran'da Türk mallarına boykot çağrısı ile ilgili etiketler Ermenistan Türkiye şiir İran boykot
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.