İran'da skandal iddia: Başörtüsünü düzgün takmadığı için işkence gören genç kız öldü!

İran'da iddiaya göre başörtüsü takma kurallarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındıktan sonra işkence gördüğü için komaya giren Mahsa Amini adlı 22 yaşındaki genç kız, hayatını kaybetti.


İran polisin aktradığına göre Mahsa Amini, başkent Tahran'daki polis bürosunda 13 Eylül'de birden kalp rahatsızlığı yaşadığı için acilen hastaneye kaldırılmıştı.

Devlet televizyonu Amini'nin ölüm haberini teyit etti, ancak detay vermedi.

Amini'nin başörtüsü hakkında "eğitilmek için" alındığı gözaltı sırasında kötüleştiği belirtildi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Amini'nin komaya girmesinin ardından İçişleri Bakanı Ahmad Vahidi'ye resmi soruşturma emri vermişti.

Reformist politikacı Mahmoud Sadeghi olayın açıklığa kavuşturulmasını istedi.

İran'da skandal iddia: Başörtüsünü düzgün takmadığı için işkence gören genç kız öldü!


İŞKENCE İDDİASI

Sosyal medyada Amini'nin polis tarafından dövüldüğü ve işkenceye maruz kaldığı, bu nedenle komaya girdiği yazıldı. Güvenlik güçleri ise iddiaları reddetti.

 

"POLİS "EĞİTİM" İÇİN GÖZALTINA ALMIŞTI"

IranWire haber sitesi Amini'nin gözaltı sırasında yanında olan erkek kardeşi Kiarash'ın açıklamalarını yayımladı. Kiarash'ın anlattığına göre, kız kardeşiyle birlikte otoyol kenarındayken ahlak polisi aracı yanlarında durdu ve Amini'yi gözaltına aldı. Ona, kız kardeşinin bir saatlik "eğitimden" sonra salıverileceği söylendi.

İran'da skandal iddia: Başörtüsünü düzgün takmadığı için işkence gören genç kız öldü! - Resim : 2

KIZIN KALP SORUNU YOKTU

Amini'nin ailesi, kızlarının sağlıklı bir kadın olduğunu ve aniden kalp sorunu yaşamasına sebep olacak hiçbir hastalığının bulunmadığını söyledi.

İRAN'DAKİ BAŞÖRTÜSÜ EYLEMLERİ

İran'da birkaç aydır başörtüsü protestoları vardı. Eylemciler başörtüsü takmayı reddediyor ve ülkedeki başörtüsü zorunluluğunun kaldırılmasını istiyordu.

İran'da skandal iddia: Başörtüsünü düzgün takmadığı için işkence gören genç kız öldü! ile ilgili etiketler İran başörtüsü Mahsa Amini
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti. DEM Parti yöneticilerinin Diyarbakır Sur'daki mazbata töreni sırasında hakaret içeren sözleriyle ilgili müfettiş görevlendirildi.