İran'da Mahsa Emini'nin ölümü sonrası protestolar büyüyor: İran yönetimi yeni görüntüler yayınladı

İran'da 22 yalındaki Mahsa Emini'nin gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hayatını kaybetmesi ülkede infiale neden oldu. Ülke çapında protestolar devam ederken yeni bir hamle geldi. İran yönetimi, 22 yaşındaki kadının kalp krizi geçirdiği anları yayınladı. Ancak Emini'nin gözaltına alındığı anların yayınlanmaması dikkat çekti.

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini "başörtüsünü kurallara uygun olmadığı" gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetti. Emini'nin ölümü sonrası ülke çapında gösteriler başladı.

Şu ana kadar Tahran, Senendec, Kerec, Tebriz, Meşhed, Kiş, Kirman, Yezd, Reşt, Bender Abbas, Abadan, Kirmanşah, Erdebil, İsfahan, Urumiye, Kazvin, Zincan, İlam, Mazenderan Hemedan başta olmak üzere birçok şehirde gösteriler düzenlendi. Birçok noktada göstericiler ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Pedram Pakayin, hayatını kaybedenlerin sayısı hakkında bilgi vermeden ülke genelindeki olaylar sırasında 61 ambulansın göstericiler tarafından tahrip edildiğini veya yakıldığını açıkladı. Sosyal medyadaki aktivistler gözaltına alınan göstericilerin ambulanslarla taşındığı için göstericilerin ambulansları hedef aldığını savunuyor.

PROTESTO DALGASI GENİŞLİYOR

Ülkede dün gece sosyal medya ağlarına getirilen kısıtlamalara rağmen protesto dalgası genişliyor. Gösterilerde ölü, yaralı ve tutuklananların sayısı konusunda hala kesin bir bilgi olmasa da yetkililerin farklı zamanlarda yaptığı açıklamalara göre, şimdiye kadar 2'si güvenlik görevlisi en az 9 kişi, şiddete dönüşen protestolar sırasında hayatını kaybetti. Yetkililer, protestocuları güvenlik güçlerinin vurduğunu yalanlayarak, silahlı muhalifler tarafından öldürüldüğünü öne sürüyor.

İRAN YÖNETİMİ YENİ GÖRÜNTÜLER YAYINLADI

İran Mahsa Amini'ye ait olduğu iddia edilen son görüntüleri yayınladı. İran'ın yayınladığı görüntülerde, Mahsa Amini'nin kalp krizi geçirerek yere yığıldığı görülüyor. Amini, ardından hastaneye kaldırılıyor.

Ancak İran devleti, Mahsa Amini'nin gözaltına alındığı anları paylaşmadı. İranlı sosyal medya kullanıcıları, Mahsa Amini'nin sürüklenerek ve başı polis aracına çarpılarak gözaltına alındığı görüntüleri yayınlamıştı.

İran'da Mahsa Emini'nin ölümü sonrası protestolar büyüyor: İran yönetimi yeni görüntüler yayınladı ile ilgili etiketler İran Gözaltı protestp Mahsa Emini görüntü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.