Koronavirüs hastalarına 'kokulu tedavi' yöntemi

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs on binlerce insanı hayattan kopardı. Ölü sayısının 2 bine yaklaştığı İran'da ise koronavirüs hastalarına uygulanan yöntem, sosyal medyanın gündemine oturdu.

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, İran'da her geçen gün can almaya devam ediyor. Bugün açıklanan verilere göre, ülkede can kaybı bin 812'ye çıkarken, vaka sayısı da 23 bin 49'a ulaştı.

TEPKİ ÇEKEN TEDAVİ YÖNTEMİ

Koronavirüsten dolayı en fazla can kaybına uğrayan dördüncü ülke konumunda olan İran'da, ölümcül virüse karşı alternatif tedavi sistemleri bitmiyor.

Daha önce ülkede din adamları tarafından verilen fetvadada, türbe demirlerinin yalanmasıyla, koronaya karşı çözüm bulunacağı belirtilmişti.

Sosyal medyada son günlerde oldukça fazla paylaşılan görüntülerde, din adamları daha farklı alternatif yollar arayarak, koku ile koronavirüs hastalarını tedavi etmeye çalışıyor.

Bir din adamı, hastane odalarını dolaşıp korona hastalarınının ağzına koku sürerek, "Kokla! Kokla Kokla! Bu, peygamberden geldi. Merhaba. Nasılsın Biraz daha iyi hissediyor musun?
Daha iyi hissediyor musun? İnşallah daha iyi olacaksın." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs hastalarına 'kokulu tedavi' yöntemi

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 30 kişi yaşamını yitirdi.

Koronavirüs hastalarına 'kokulu tedavi' yöntemi ile ilgili etiketler İran Koronavirüs Korona Hastane tedavi koku
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.