İran'da korkunç işkenceler kamerada!

İran'daki Evin Cezaevi'nin güvenlik kamerası görüntülerini ele geçiren bilgisayar korsanları şiddet görüntülerini dünyaya servis etti. Bilgisayar korsanları, “Dünyanın tüm siyasi mahkumlarının özgürlüğü için sesimizin duyulmasını istiyoruz” mesajını da paylaştı

İran’ın başkenti Tahran yakınındaki Evin Cezaevi’nin güvenlik kameralarını hackleyen bilgisayar korsanları, gardiyanların mahkumlara yönelik şiddetini deşifre etti.

Görüntüleri basın yayın kuruluşlarıyla paylaşan korsanlar, İran’daki cezaevi koşullarını dünyaya duyurmak istediklerini ifade etti. Bilgisayar korsanları servis ettikleri dosyaları, “Dünyanın tüm siyasi mahkumlarının özgürlüğü için sesimizin duyulmasını istiyoruz” mesajıyla haber merkezlerine gönderdi.

GÖRÜNTÜLERİ ESKİ MAHKUMLAR TEYİT ETTİ

Associated Press (AP) ise güvenlik kameralarında yer alan görüntülerin gazeteciler tarafından daha önce cezaevinde çekilen fotoğraflarla uyuştuğunu aktardı. Daha önce burada kalan eski mahkumlar ise görüntülerin Evin Cezaevine benzediğini teyit etti.

Görüntülerde mahkumların kullandığı dikiş makineleri, alçak tavanlı tuvaleti olan tek kişilik hücre ve hapishanenin dış alanları, mahkumların kullandığı banyolar, havalandırma tesisleri görülüyor. Gardiyanların bir mahkumu döverken, bir gardiyanın da bir mahkumun karnına yumruk vururken ki görüntüleri videoda yer alıyor.

Ayrıca görüntülerde, siber saldırıya uğradıklarını fark eden muhafızların yaşadığı panik ve amirlerine saldırıyı rapor etme çabaları da görülüyor.

Bilgisayar korsanlarının kendilerine “Ali’nin Adaleti” adını taktıkları görülüyor.

CEZAEVİ KURUMU BAŞKANI ÖZÜR DİLEDİ

Görüntülerin tüm dünyada haber olmasının ardından İran Cezaevleri Kurumu Başkanı yaşananların sorumluluğunu kabul ederek özür diledi.

Hac Muhammedi, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Bu kabul edilemez davranışların sorumluluğunu kabul ediyorum. Bu tür trajik hadiselerin tekrar etmemesi için çaba gösterileceğini ve sorumlulara karşı ciddi adımlar atılacağına dair söz veriyorum. Allah'tan, liderden (İran lideri Ayetullah Ali Hamaney), milletimizden ve bu hataların etkisinde elbette ki çabaları göz ardı edilemeyecek olan onurlu gardiyanlardan özür dilerim." dedi.

İran'da korkunç işkenceler kamerada! ile ilgili etiketler İran cezaevi mahkum İşkence

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.