İran'da kargo uçağı düştü!

İran'ın başkenti Tahran'a bağlı Sefadeşt kırsalında bir kargo uçağı düştüğü bildirildi. Kazada 15 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi. 1 kişinin de yaralı olarak kurtulduğu kaydedildi.

İran'ın başkenti Tahran'a bağlı Sefadeşt kırsalında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'ten havalanan Boeing 707 tipi bir kargo uçağı düştü. 

Uçağın, başkent Tahran'ın batısında yer alan Kerec'teki Feth Havaalimanı'na inmek için alçalmaya geçtiği sırada düştüğü belirtildi.

Kazanın ardından İran Ordusu'ndan resmi açıklama geldi. Açıklamada uçakta 16 kişinin bulunduğu ve Boeing 707 tipi bir kargo uçağının İran Ordusu'na ait olduğu belirtildi.

İran'da kargo uçağı düştü!

EN AZ 15 KİŞİ ÖLDÜ

Olay yerine çok sayıda polis ve ilk yardım ekibi sevk edildi. Kazanın ardından yapılan arama kurtarma çalışmalarında 15 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı ve bir kişinin ağır yaralı olarak kurtulduğu açıklandı.

Uçağın düştüğü noktanın yerleşim bölgesi olduğu aktarıldı.

Kırgızistan ise uçağın İran merkezli Payam Hava Yolları'na ait olduğunu duyurmuştu.

İran'da kargo uçağı düştü! - Resim : 2

BOEING 707 ÖZELLİKLERİ

Dar gövdeli ve 4 motorlu Boeing 707 tipi uçak ilk kez 1957 yılında havacılık sektöründe kullanılmaya başlandı. 4 bin 630 ila 10 bin 650 km uçuş menzili olan Boeing 707 Batı Sivil Havacılığı'nda önde gelen seçenek oldu.

Günümüzde Boeing 707 tipi uçaklar birçok hava yolu şirketi tarafından kullanılmıyor olsa da bazı şirketler ve ülkeler askeri ve sivil kargo taşımacılığı için bu uçak tipini kullanmayı sürdürüyor.

İran'da kargo uçağı düştü! ile ilgili etiketler İran
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.