İran'da Delta varyantı paniği! 266 yerleşim birimine giriş ve çıkışlar yasak

Hindistan'da çıkan Delta varyantı İran'da etkisini arttırdı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani 5. dalga tehlikesine dikkat çekerek 266 yerleşim birimine giriş ve çıkışların kapatıldığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkent Tahran’da Korona Virüs ile Mücadele Kurulu toplantısında konuştu.

Ruhani’nin yaptığı açıklamada, “Maalesef, ülke genelinde koronavirüs vakalarının yeniden artışı ile karşı karşıyayız. Bana ulaşan son bilgilere göre tip koronavirüsün Delta mutasyonu ülke genelinde yayılmaya başladı. Ülke genelinde 5. dalga yolunda olduğumuzdan korkuluyor. Özellikle ülkenin güneyinde görülen bu mutasyonunun daha fazla yayılmasına izin vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

KISITLAMALAR GERİ GELİYOR

Ruhani, 18 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini işaret ederek seçim sürecinde korona virüsün daha fazla yayıldığını söyledi. Koronavirüs vakalarının yeniden artmasıyla yasakların da uygulanması gerektiğini belirten Ruhani, ülkede kırmızı, turuncu ve sarı seviyeler için belirlenen kısıtlamaların hayata geçirileceğini vurguladı. Bu kapsamda ülke genelinde kırmızı ve turuncu seviyelerde yer alan 266 yerleşim birimine tüm giriş ve çıkışlar yasaklandı. Başkent Tahran da ülkenin korona virüs risk derecelendirmesinde en yüksek seviye olan kırmızı kategoride bulunuyor.

İran'da Delta varyantı paniği! 266 yerleşim birimine giriş ve çıkışlar yasak ile ilgili etiketler İran salgın delta varyantı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.