İran'da çığ faciası: 8 ölü

İran'ın başkenti Tahran'da yer alan Tochal Dağı'nda meydana gelen çığ nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti.

İran Dağcılar Federasyonu Başkanı Hamid Mesaidiyan, Tahran’da dün Toçal Dağı'nda meydana gelen çığ nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kaybolan diğer dağcılar için arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Mesaidiyan, çığ nedeniyle dağda mahsur kalan ve kaybolanlara ilişkin ellerinde kesin rakam olmadığını ifade etti.

Mesaidiyan, “Bazı aileler bizi arayarak henüz aile üyelerinin eve dönmediklerini bildirdi. Elimizde kaybolanlara ilişkin kesin bir rakam yok. Öncelikle hayatını kaybedenlerin kimlik tespitini yapmamız gerekiyor. Henüz çığın yaşandığı bölgeden indirilmeyen cenazeler de var” dedi.

Tahran Kriz Yönetimi Başkanı Mansur Dercati ise Tahran’da meydana gelen çığda 11 kişinin kurtarıldığını ve 16 kişinin ise kayıp durumda olduğunu açıkladı.

(İHA)

 

İran'da çığ faciası: 8 ölü ile ilgili etiketler İran Tahran çığ ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.