İran'da akılalmaz oy hırsızlığı kameralara takıldı!

İran'ın tartışmalı ve az katılımlı seçim süreci bugün resmi kazananın açıklanmasıyla son buldu. 'Kasap' lakabıyla tanınan İbrahim Reisi, İran seçimlerini kazanarak ülkenin 8. Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendi. İbrahim Reisi'den sonra en çok 2. oyu alan isim olan Mohsen Rezai ise lehine yapılan oy hırsızlıklarının görüntüleri ile gündeme geldi.

Bugün açıklanan resmi sonuçlara göre ise İran'ın yeni (9.) Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi oldu.

LAKABI 'KASAP'

Seçimlerin resmi kazananı Reisi ise 'Kasap' lakabıyla tanınan ve 30.000 siyasi mahkumun işkence görmesi ve infaz edilmesinde parmağı olan bir siyasetçi. 

REİSİ'NİN RAKİBİNİN YAPTIĞI SEÇİM HİLELERİ ORTAYA ÇIKTI

Eski  Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı ve 8. İran Cumhurbaşkanlığı için bugün sonuçları açıklanan seçimlerde aday olan  Mohsen Rezai'nin nasıl İbrahim Reisi'den sonra ikinci en çok oyu aldığına dair merak sürerken, Rezai'nin lehine hile yapılırken çekilmiş oy verme görüntüleri medyaya sızdı.

600'E YAKIN ADAYIN SADECE 7'Sİ AHLAK TESTİNİ GEÇEBİLMİŞ VE SEÇİMLERE GİREBİLMİŞTİ

Muhafazakar bloğun çatı adayı diyebileceğimiz İbrahim Reisi'nin kazandığı seçimlerde, İran'ın yetkili kurumları 600'e yakın adaydan sadece 7'sine 'ahlaken' onay verip seçimlere girmesine hak tanımıştı.

İran'da akılalmaz oy hırsızlığı kameralara takıldı! ile ilgili etiketler İran seçim reisi ibrahim mohsen rezai hile

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.