İran sınırından Türkiye'ye giren Afgan mülteciler kameralara takıldı!

Afganistan'da son 12 saat içinde Taliban, hem İran hem de Türkmenistan sınırlarını kontrolü altına aldı. Son gelişmelerin ardından, Taliban kontrolünde olmayan tek Afganistan sınırı ise Özbekistan sınırı. Taliban'ın Kabil'e doğru ilerleyişi, Afgan mülteci dalgasını da beraberinde getiriyor. Afgan mültecilerin ilk tercihlerinden biri ise Türkiye. Türkiye'nin İran sınırından ülkeye giriş yapan Afgan mülteciler cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Afganistan ve Pakistan uyruklu olduğu öğrenilen onlarca mültecinin, Türkiye'nin İran sınırından ülkeye giriş yaptığı anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. 

Balık istifi bir şekilde beyaz bir ticari aracın arka kısmına doluşan mülteciler gibi başka binlerce kişi var. 

TALİBAN'IN İLERLEYİŞİ VE TÜRKİYE'DEKİ MÜLTECİLER ARASINDAKİ İLİŞKİ

Afganistan'ın karanlığa doğru savruluşu, bir semptom olarak mülteci krizini de beraberinde getiriyor. 

Afganistan'da Taliban kontrolü altında yaşamak istemeyenler için çember giderek daralıyor. ABD'den gelecek vizeleri beklerken bir çok insan yaşamını yitirmeye devam ediyor. 

Türkiye ise Afgan mültecilerin güvendiği ve sevdiği nadir ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. 

TALİBAN ÜLKENİN ETRAFINI NEREDEYSE TAMAMEN SARMIŞ DURUMDA

Geçtiğimiz günlerde Taliban, Afganistan'ın Tacikistan ve Doğu Türkistan sınırlarını kontrolü altına almıştı. 

Son 12 saat içinde ise İran ve Türkmenistan sınırlarının her birini işgal ederek kontrolü altına almış bulunuyor. 

BİR TEK ÖZBEKİSTAN SINIRI KALDI

Afganistan'ın Taliban kontrolüne tamamen geçmemiş olan kalan tek sınırı ise Özbekistan, önümüzdeki günlerde önemini artıracağa benziyor. 

İran sınırından Türkiye'ye giren Afgan mülteciler kameralara takıldı! ile ilgili etiketler Afganistan Mülteci İran Özbekistan afgan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.