İran petrole abandı: Durduramıyoruz

İran Petrol Bakanı Zanganeh, Ham petrol üretimimiz günlük 1 milyon varile çıktı. Üretimi durdurmayı düşünmüyoruz diye konuştu

Geçen ocak ayında ambargoların kaldırılmasıyla birlikte petrolde eski günlerine dönmeye çalışan İran'dan Doha petrol toplantısı değerlendirmesi geldi.

İran Doha petrol zirvesini başarısız olmasına rağmen pozitif bir adım olarak değerlendiriyor.

'Olumlu bir adım'

İranlı SHANA haber ajansında yer alan haberde, İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, Doha toplantısından olumlu bir sonuç çıkmasa da biz bunu OPEC üyesi olan ve olmayan ülkeler arasında diyaloğu sıcak tutarak petroldeki durumu değiştirme adına olumlu bir adım olarak görüyoruz. dedi.

Tahran'ı ziyaret eden Güney Afrika Enerji Bakanı ile görüşen Zanganeh, İran ham petrol üretiminin günlük 1 milyon varile çıktığını ve üretimin eski pazar payı elde edilene kadar hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz pazar günü petrol üretimini dondurmak için OPEC üyesi ve olmayan 17 ülke temsilcisi Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelmişti. Ancak toplantıdan bir uzlaşma çıkmamıştı.

İran petrole abandı: Durduramıyoruz ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.