İran ne yapmaya çalışıyor? Azerbaycan İran'a nota verdi!

Dağlık Karabağ’da Rus Barış Askerleri’nin göz yumması ile Ermenilerin sivil araçlarla silah mühimmat ve terörist taşıdıkları ortaya çıkmıştı. Azerbaycanlı 2 askerin yaşamını yitirdiği olaydan sonra bugün de bir İran savaş uçağı Azerbaycan-İran devlet sınırında Zangilan şehri Bilesuvar ilçesi üzerinde dolaştı. Bu geliş üzerine Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı'nın ortak açıklama yaparak İran’a nota verdiği öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan Ermenistan’ın aylardır süren silahlı ve silahsız taciz, sınır ihlalleri ve yasa dışı çeşitli geçişlerle yapılan provokasyonları ile mücadele ediyor.


İRAN SAVAŞ UÇAĞI ZENGİLAN’DA DOLAŞTI

Azerbaycanlı 2 askerin yaşamını yitirdiği olaydan sonra bugün de bir İran savaş uçağının İran devlet sınırında bulunan Zangilan şehri Bilesuvar ilçesi üzerinde dolaştığı öğrenildi.

İran savaş uçağının komşu ülkenin şehri içerisindede dolaşması üzerine Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı'nın ortak açıklama yaparak İran’a nota verdiği belirtildi.

Azerbaycanlı yetkililerin İran savaş uçağının hava sahası ihtilali üzerine acil olarak toplanarak durum değerlendirmesi yaptıkları ifade edildi.


AZERBAYCAN İRAN’A NOTA VERDİ!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı durum değerlendirmesinin ardından ortak açıklama yaparak İran’a nota verdiği belirtildi. İki Bakanlık tarafından yapılan ortak açıklamada, ”Bugün 11 Mart'ta İran İslam Cumhuriyeti'ne ait askeri bir uçak, Azerbaycan-İran devlet sınırı boyunca Zangilan ilçesinden Bilesuvar ilçesine saat 09:44'ten 10:26'ya kadar aralıksız uçtu.Uçak iki ülke arasında devlet sınırına 3-5 km mesafede ve bazı durumlarda devlet sınırının üzerinden uçtu. Askeri uçakların devlet sınırına yaklaşması konusunda, komşu devleti önceden uyaran uluslararası kabul görmüş uygulamanın aksine, İran İslam Cumhuriyeti askeri uçağı iki ülke arasındaki devlet sınırına bu kadar yakın ve sınırın üzerinden uçuyor.Hattın sivil havacılığın güvenliğini ve iki ülke arasındaki ilişkileri tehdit etmesi,vurgunun daha da artmasına hizmet etmektedir.” ifadeleri yer aldı. 

İran ne yapmaya çalışıyor? Azerbaycan İran'a nota verdi!


AZERBAYCAN’A KARŞI PROVOKASYON VE DÜŞMANCA BİR DAVRANIŞ

Azerbaycan Dışişleri ve Savunma Bakanlığı ortak açıklamasının devamında, ”Bir askeri uçağın Azerbaycan'ın kurtarılmış toprakları yakınlarında yarım saatten fazla uçması,Azerbaycan'a karşı provokasyon ve düşmanca bir davranıştır. İran tarafının geçtiğimiz yıl Azerbaycan sınırlarına yakın Araz Nehri boyunca geniş çaplı askeri tatbikatlar düzenlediğini hatırlatmak isteriz.İran tarafını böylesine provokatif bir adımdan dolayı şiddetle kınıyor, uygun bir açıklama yapmaya ve gelecekte bu tür provokatif adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz.” görüşüne yer verildi.

İran ne yapmaya çalışıyor? Azerbaycan İran'a nota verdi! - Resim : 2

İran ne yapmaya çalışıyor? Azerbaycan İran'a nota verdi! ile ilgili etiketler Azerbaycan İran
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.