İran, İngiliz tankerine el koydu...

Hürmüz Boğazı'nda ilerleyen bir İngiliz tankerine İran tarafından el konuldu.

Edinilen bilgilere göre; Hürmüz Boğazı'nda seyir halinde olan İngiliz bayraklı Stena Impero isimli tankerle temas kesildi.

Geminin boğazda seyir halindeyken rotasını İran karasularına doğru çevirdiği öğrenildi.

Yaşanan bu gelişme Cebelitarık'ta İngiltere tarafından el konulan İran tankerine misilleme olarak İran'ın gemiye el koyduğu iddialarına neden oldu.

İRAN: EL KOYDUK

İran tarafından konuya ilişkin yapılan ilk açıklamada ''İngiliz bandıralı bir tankere el koyduk'' ifadeleri kullanıldı. 

İKİNCİ TANKERE DE EL KONULDU

Bu gelişmelerden bir süre sonra Hürmüz Boğazı'nda ilerleyen MV Mesdar isimli bir tankere daha İran tarafından el konulduğu bilgisi geldi. 

UYARILARIMIZI DİKKATE ALMADI
İran'ın Hürmüzgan Eyaleti Denizcilik ve Liman İşletmeleri Genel Müdürü Murad Afifipur, İngiltere bandıralı Stena Impero adlı petrol tankerinin İran'ın uyarılarını dikkate almadığı için durdurulduğunu söyledi.

Afifipur, İran devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, İngiltere'ye ait petrol tankerinin yapılan uyarıları dikkate alınmaması nedeniyle Hürmüzgan eyaletindeki Bender Abbas Limanı'na çekildiğini belirtti. Afifipur, şunları kaydetti:

"İngiltere'ye ait petrol tankerinin durdurulmasının nedeni, bulunduğu konumu gösteren sinyali kapatarak Hürmüz Boğazı'nda gemilerin kullandığı güzergaha aykırı bir yerden geçmesi ve İran'ın uyarılarını dikkate almaması."

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Füceyre Limanı'ndan Suudi Arabistan'ın Cübeyl Limanı'na giderken Hürmüz Boğazı'nda İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından durdurulan İngiliz petrol tankerinde 23 mürettebatın bulunduğu aktarıldı.

İran devlet televizyonunun Basra Körfezi'ndeki askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Tahran yönetiminin ikinci bir İngiliz tankerine müdahale etmediği belirtildi.

TANKER, RUTİN KONTROL SONRASI YOLUNA DEVAM ETTİ
Haberde ayrıca Mesdar adlı petrol tankerinin Basra Körfezi'nde rutin görevini sürdüren silahlı kuvvetler tarafından kontrol edildiği ve çevre ile ilgili kararlar konusunda bilgilendirildikten sonra tankerin yoluna devam ettiği ifade edildi.

İran, İngiliz tankerine el koydu... ile ilgili etiketler İngiltere İran
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.